• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 21 Mai , 2019

Liceul Teoretic „Emil Racoviță” – rezultate la Etapa naţională a Olimpiadei şcolare la disciplinele din aria curriculară ,,Tehnologii”, cls. XI-XII, domeniul de pregătire: Industrie tex

Într-un mediu concurențial pre­zent în Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, pregătirea celor două eleve a fost realizată de prof. Felicia Ilieşiu, prof. Lăcri­mioara Verdeş, prof. Voichiţa Mândru, prof. Georgeta Ianc, prof. Claudia Marian, prof. Lidia Băban.
Anul acesta, etapa naţională a Olimpiadei şcolare la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii” cls. XI-XII, respectiv a Concursului la disciplinele tehnologice pentru învăţământul profesional, domeniul de pregătire Industrie textilă şi pielărie, s-a desfăşurat în perioada 22-26 aprilie 2019, iar gazda olimpiadei a fost Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” Lugoj, jud. Timiş, director, prof. Cosmin Gheor­ghe. Au participat peste 120 de elevi, din 25 de judeţe ale României, care au concurat la două probe de concurs: proba teoretică și cea practică de laborator.
Premiile au fost stimulative: di­plome şi premii în bani din partea MEN şi prin aportul de excepţie al conducerii Liceului Tehnologic „Valeriu Branişte” Lugoj, câte o maşină de cusut, iar pentru premiul II şi o dronă.
Şcoala organizatoare a ieşit în evi­denţă nu numai prin implicarea în premiere, dar și prin modul inedit în care a organizat activităţile recreative pentru participanţi: vizite la operatori economici din domeniul industriei textile - Autoliv România, Interspitzen Lugoj, vizitarea municipiului Timişoara, plimbare cu vaporaşul pe râul Bega, Cinema... în curtea şcolii, dans, karaoke, atelier de creaţie vestimentară, „Lugojul... la pas”.
Cele două eleve s-au întors acasă cu amintiri frumoase, dar şi cu bucuria reuşitei.
Lorena: ,,Mă bucur că am avut ocazia să trăiesc această frumoasă experienţă. Pe tot parcursul olim­piadei am avut parte de multe trăiri şi sentimente: emoţie, bucurie, nostalgie, suspans... Dar cel mai emo­ţionant moment a fost cel al premierii, când a fost anunţat numele meu şi am fost chemată pe scenă să mi se înmâneze premiul. Mă bucur că am reprezentat cu cinste Maramureşul şi mai ales şcoala mea dragă – Liceul Teoretic «Emil Racoviţă» Baia Mare. De asemenea, mă bucur că am cunoscut locuri şi oameni noi şi m-am convins încă o dată că indiferent de rezultat, de la olimpiadă pleci întotdeauna victorios. Aş dori să-i conving pe colegii mei mai mici că merită să te pregăteşti pentru participarea la olimpiade, unde, pe lângă posibilitatea de a fi premiat, ai ocazia să-ţi faci prieteni, să schimbi impresii, să cunoşti lumea. Şi mai trebuie să ştie că în spatele succesului stau per­severenţa, ambiţia şi multă muncă”.
Daniela: ,,Olimpiada este un succes pentru sufletul fiecăruia, este unul din lucrurile memorabile care îţi solicită mintea dar, în acelaşi timp, îţi înalţă şi-ţi înnobilează sufletul. Eu am rămas cu multe amintiri frumoase, mi-am făcut prieteni noi,
mi-am îmbogăţit experienţa de viaţă, mi-am testat limitele şi m-am ambiţionat ca la anul să mă pre­gătesc intens şi să obţin un premiu şi mai bun. Am rămas profund impresionată de locurile pe care
le-am vizitat, dar mai ales de oamenii minunați pe care i-am întâlnit. Gazda noastră a făcut ca săptămâna petrecută la Lugoj va rămâne mereu în sufletul meu, o amintire fru­oasă”.

Felicitări tuturor, iar pentru cei ce doresc să încerce, MERITĂ!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.