• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Iulie , 2013

LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIŢĂ” - premiat la concursul internaţional de creaţie originală „BASMELE REGINEI MARIA”

Director,

Prof. Mariana Pop

 

Concursul Internaţional de Creaţie Originală “Basmele Reginei Maria”, organizat de către Palatul Copiilor Craiova, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, Craiova, Colegiul Naţional Carol I, Craiova sub înaltul patronaj al Alteţelor Sale Regale Principesa Margareta şi Principele Radu ai României s-a aflat anul acesta la ediţia a VIII-a. Concursul se bucură de recunoaştere educaţională la nivel naţional, figurând în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale, A8, Domeniul Culturi şi Civilizaţii, poziţia 12.

 
 

Elevilor şi profesorilor de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” li s-a oferit ocazia să-şi valorifice talentele în astfel de concursuri printr-un management responsabil, receptiv şi creativ, care sprijină şi stimulează iniţiativele.

În acest context s-au înscris în concurs la prima secţiune - Concursul de creaţie literară. Basmul - cinci eleve: Tomoiagă Crina, Demeter Andra, Babocsi Claudia, Miu Maria şi Buda Anda din clasele a X-a B si a X-a J, profil chimie-biologie, respectiv protecţia mediului, coordonaţi de prof. Tatiana Cauni-Coc, specialitate limba română şi consilier educativ.

Prin interes, implicare şi rezultate, aceste eleve au demonstrat varietatea preocupărilor educative, talent literar, originalitate, autenticitate şi mai ales competitivitate, în sincron cu traseul de dezvoltare descris de profilul elevului racoviţean, conturat în viziunea şi misiunea liceului.

Momentul mult aşteptat al evenimentului a fost gala de premiere, găzduită de Palatul Elisabeta, Bucureşti, în data de 9 iulie, în Sala Tronului de către Principesa Margareta a României. Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” a fost reprezentat prin eleva Tomoiagă Crina, care a fost premiată cu Locul II la categoria de vârsta 17-18 ani.

Festivitatea de premiere s-a remarcat printr-o organizare minuţioasă, iar Principesa Margareta a fost o prezenţă încântătoare, prin implicare directă la înmânarea premiilor, constând în diplome şi volume literare care cuprind toate creaţiile copiilor premiaţi prezenţi la eveniment, sub titlul „A fost odată, ca niciodată...”, publicată la Editura Revers, ISBN: 978-606-924-5.

După premiere, toţi participanţii au fost invitaţi în Grădina Castelului, unde au fost serviţi cu plăcintă tradiţională cu brânză şi s-au răcorit cu limonadă, preparate în Bucătăria Casei Regale, delicii culinare cu arome de neuitat, care i-au purtat pe tinerii oaspeţi înapoi în timp, gustând – şi la propriu şi la figurat – din izul epocii monarhice de altă dată, în care prinţii şi prinţesele, regii şi reginele ieşeau din paginile cărţilor de basme şi dădeau viaţă castelelor.

Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României, a fost alături de invitaţi pe toată durata evenimentului, dialogând cu elevii despre concurs şi manifestându-şi încântarea de a descoperi tinere talente care duc mai departe una dintre preocupările artistice ale Maiestăţii sale, Regina Maria a României, sub pseudonimul literar Carmen Sylva, de a da valoare condeiului poetic prin creaţii unice şi atemporale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.