• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 15 Decembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Noiembrie , 2017

Liceul Tehnologic din Repedea va fi reabilitat cu aproximativ 2,5 milioane de lei

La ultima ședință a Consiliului Local din Repedea a fost sem­nat contractul de finan­țare pentru proiectul privind modernizarea Liceului Tehnologic din comună. Documentația a fost depusă pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2) la Ministerul Dez­vol­tării Regionale, Administrației Pu­blice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din Bugetul Ministerului Dezvoltării, în sumă totală de 2.274.338,12 lei, pentru realizarea obiectului de investiții „Reabilitare și modernizare Liceul Tehnologic Repe­dea corpul A, B, și C, localitatea Re­pedea, comuna Repedea, județul Maramureș”.
Valoarea totală a investiției este de 2.395.189,00 lei. La ședința CL Repedea a participat și șeful adminis­trației județene, Gabriel Zetea.

Primarul comunei Repedea, Ioan Miculaiciuc s-a declarat încântat de faptul că președintele CJ Maramureș a ales să fie alături de administrația lo­cală, și i-a prezentat acestuia alte două proiecte depuse pe PNDL, în comuna Repedea, respectiv asfaltarea a 7,5 ki­lo­metri de drum comunal, cu o valoare totală a investiției de aproape șapte
milioane de lei (1,5 milioane de euro), precum și un proiect pentru in­tro­ducerea canalizării pe o distanță de 20 de kilometri, valoarea totală soli­citată fiind de aproximativ 6 milioane de euro. „În ceea ce privește proiectul de asfaltare a străzilor, documentația este finalizată și sperăm să obținem finan­țarea în cel mai scurt timp, iar pentru proiectul de finalizare s-au mai cerut câteva documente pe care le vom transmite în timp optim”, a declarat primarul comunei Repedea, Ioan Miculaiciuc.


Gabriel Zetea: Am promis CL Repedea sprijin în obținerea finanțării pentru proiectul de reabilitare a rețelei de străzi

Prezent la acest moment festiv, pre­ședintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea a declarat că se bucură să vadă că există atât de multe administrații locale care își doresc să realizeze investiții în îmbunătățirea infrastructurii educaționale din județ.

„Pe lângă acest proiect important fi­nanțat din fonduri guvernamentale, am promis încă o dată, în fața Consiliului Local Repedea, sprijin în obținerea finanțării unui nou proiect în valoare de șapte milioane de lei (7.000.000) pentru reabilitarea rețelei de străzi. Acest proiect, corelat cu demararea de către Consiliul Județean Maramureș a lucră­rilor pe DJ 187, pe Valea Ruscovei, direcția Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte va schimba complet fața comu­nei. Vom purta discuții în săptămânile următoare și cu reprezentanții Vital, pentru a putea corela aceste investiții și cu lucrările finanțate pe Programul Operațional pentru Infrastructura Mare (POIM), în ceea ce privește apa și canalizarea.
Felicit Consiliul Local Repedea, dar și entuziasmul primarului Ioan Miculai­ciuc în preluarea multor proiecte pe care unii le considerau pierdute în comună. Suntem mai optimiști în acest moment și mă bucur să văd termene ambițioase, astfel încât, în 2018 și 2019, aceste proiecte să fie finalizate”, a precizat șeful adminis­trației județene, Gabriel Zetea.

 

„Am promis încă o dată, în fața Consiliului Local Repedea, sprijin în obținerea finanțării unui nou proiect în valoare de șapte
milioane de lei (7.000.000) pentru reabilitarea rețelei de străzi. Acest proiect, corelat cu demararea de către Consiliul Județean Maramureș a lucră­rilor pe DJ 187, pe Valea Ruscovei, direcția Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte va schimba complet fața comu­nei”.
Gabriel Zetea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.