• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 22 Iulie , 2014

Liceu sportiv în Sighetu Marmaţiei!

Proiectele administraţiei publice locale Sighet pe segmentul sportului nu se opresc doar la investiţiile făcute pentru reabilitarea Stadionului Municipal. Recent, primarul Ovidiu Nemeş a avut o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar, deputaţi şi directori de instituţii şcolare din municipiu, pentru a urgenta demersurile de înfiinţare a unui liceu sportiv în Sighetu Marmaţiei.

 
 

La începutul acestei luni, primarul Ovidiu Nemeş a efectuat o vizită la Stadionul Solovan, atât ca să verifice calitatea lucrărilor executate până în prezent, cât şi pentru a întocmi o listă a priorităţilor pentru următoarea perioadă. Stadionul municipal a intrat într-un amplu proces de reabilitare încă din anul 2012.

Dacă în prima etapă s-au izolat şi s-au igienizat spaţiile din interior, s-a reabilitat faţada şi tribuna oficială, iar la etaj au fost reabilitate toate spaţiile, ulterior s-a trecut la lucrări de modernizare a interioarelor imobilului şi s-a pus accent pe partea de finisaje. De asemenea terenul de antrenament a fost nivelat şi s-a însămânţat cu iarbă de gazon şi a fost finalizat grupul sanitar destinat publicului. Ţinând cont de faptul că a rămas puţin până la debutul meciurilor din liga a 3-a, se lucrează intens la finalizarea ultimelor detalii, respectiv marcarea parcării, montarea scaunelor la tribuna oficială şi împrejmuirea stadionului, pe lista priorităţilor numărându-se şi amenajarea pistei de atletism.

 

Proiectele administraţiei publice locale Sighet pe segmental sport nu se opresc doar la investiţiile făcute pentru reabilitarea Stadionului Municipal. Recent, primarul Ovidiu Nemeş a avut o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar, deputaţi şi directori de instituţii şcolare din municipiu, pentru a urgenta demersurile de înfiinţare a unui liceu sportiv în Sighetu Marmaţiei.

 

Totul a pornit de la căutarea unei soluţii pentru a oferi Clubului Sportiv Şcolar Sighet un sediu unde să îşi desfăşoare activitatea cu toate secţiile pe care le deţine.

 

„Am avut recent o discuţie cu reprezentanţii Liceului «Taras Sevcenko» cu privire la un schimb de spaţii şi mă refer aici la spaţiul de la parterul cădirii, locul în care Clubul Şcolar Sighet îşi desfăşura activitatea. Acest spaţiu a fost cedat liceului, dar nu şi într-o formă scriptică şi ne dorim să facem un schimb cu Ministerul Educaţiei de clădiri, respectiv noi, pentru că e în proprietate publică, să preluăm parterul acelei clădiri, iar la schimb noi trebuie să dăm, pentru că aşa se promovează hotărârile de guvern şi ca CSS să aibă un alt sediu, să-i predăm un imobil cel puţin de aceeaşi valoare”, spune edilul local, Ovidiu Nemeş.

Cu această ocazie, a fost readusă în discuţie o mai veche idee propusă de edilul local.

 

„Am vorbit cu cei care sunt parte din acest proces şi care au ca şi atribuţii rezolvarea acestei situaţii şi le-am oferit ca şi alternativă pentru CSS, Şcoala cu 16 săli de clase, de lângă Sala Polivalentă. Eu am încercat să grăbesc lucrurile şi tocmai în această idee am făcut această propunere ministerului, concretizată printr-o adresă pe care am trimis-o Inspectoratului Judeţean Şcolar, iar mai apoi, domniile lor să-şi facă demersul până la minister în a da cu titlu de transfer această clădire din proprietatea municipiului Sighetu Marmaţiei, în proprietatea statului, respectiv a Ministerului Educaţiei”, precizează primarul Ovidiu Nemeş.

 
 

Demersurile au ca scop înfiinţarea în Sighetu Marmaţiei a unei şcoli cu profil sportiv, în clădirea Şcolii cu 16 săli de clasă, situată în vecinătatea Sălii Polivalente.

 

„Ce câştigăm noi din această tranzacţie este ideea pe care eu am   avut-o şi am avut susţinere şi din partea opiniei publice şi a cadrelor didactice, se fie o şcoală sportivă, fie un liceu sportiv în Sighetu Marmaţiei. La şcoala cu 16 clase     s-au gândit deja şi există două planşe cu compartimentarea, cu cantină, cu săli de clasă, cu internat, văzut ca un complex sportiv de excelenţă, de pregătire a copiilor, având şi Sala Polivalentă în vecinătate”, explică primarul Ovidiu Nemeş.

În acest caz, responsabilitatea finanţării acestui obiectiv revine Ministerului Educaţiei.

 

„Aceasta a fost soluţia propusă de noi şi în mare parte agreată de minister şi cu sprijin promis pentru acest demers, pentru că ministerul trebuie să-şi asume responsabilitatea investiţiei pe acest segment, iar noi am câştiga foarte mult ca să avem clase în care copiii noştri care au aptitudini sportive să poată performa”, susţine edilul local.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.