• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Octombrie , 2020

Liberalii maramureșeni se pregătesc pentru parlamentare

Liderul liberal maramureșean Cristian Niculescu Țâgârlaș se pregătește alături de colegii din filiala Maramureș a PNL pentru alegerile parlamentare. Ne aflăm în precampanie și organizația liberală pregătește listele pentru candidații la alegeri, o muncă ce implică seriozitate, fermitate și profesionalism. Am vorbit cu liderul liberal despre politică, despre alegerile locale și cele care urmează, parlamentarele. Cristian Niculescu Țâgârlaș are un tonus bun chiar dacă a trecut printr-un episod neplăcut generat de pandemia nenorocită care a îngenuncheat toată lumea.

 

Discuția a fost purtată la biroul avocatului Cristian Niculescu Țâgâr­laș, cu luarea măsu­ri­lor sanitare care se impun în astfel de situații. Am așteptat câteva minute venirea liderului liberal, fiind plecat să doneze plasmă după vindecarea infecției cu Covid.

Am început discuția cu alegerile locale, rezultatele în Maramureș.

„Raportat la analiza pe care am făcut-o pe UAT-uri este clar că PNL Maramureș a câștigat alege­rile locale și a câștigat și alegerile uninominale pentru președinția CJ Maramureș. Candidatura domnului Ionel Bogdan s-a dovedit a fi de succes. Este la fel de evident că au fost mulți noi membri care au câștigat, care au dat un semnal al revoluției, cu ghilimelele de rigoa­re, a clasei politice. Am pierdut și noi primării, au pierdut și social-democrații și au câștigat pentru prima dată cei din USR sau și-a extins zonele de influență PMP.
Pentru alegerile parlamentare va fi o altă logică a alegerilor pentru că, în urma rezultatelor obținute de toate partidele, PNL este singura formațiune politică care s-a consolidat. Nu există niciun fel de fracțiune care să conteste rezultatele alegerilor. În schimb, celelalte partide politice principal oponente au anumite probleme. Social-democrații au intrat într-un con de umbră pentru că au pierdut trei alegeri la rând. Este vorba de europarlamentare, prezidențialele și acum localele. Managementul politic al domnului Zetea a fost deficitar. De asemenea, nu a fost o echipă destul de puternică, din PSD, care să îl susțină. În concluzie, există o tensiune mare în interiorul filialei, dar și o presiune pentru o reformare de-adevărat. În USR se constată disfuncționalitate între principalii lideri care au condus bătălia electorală pentru primar de Baia Mare și Consiliul Județean și restul partidului. USR are un mod de-a se conduce foarte interesant, iar insuccesul celor doi lideri se pare că a fost reportat prin votul membrilor filialei, un vot de blam. PMP au și ei o problemă pentru desemnarea candidaților pentru Parlament pentru că sunt două fracțiuni. Mai avem un partid, PRO România, care a avut un rezultat bun la locale, în special în zona Vișeu. Un partid care se învârte în jurul unui singur om, în Maramureș, fără candidați puternici, fără structuri”, a spus Cristian Niculescu Țâgârlaș despre locale și parlamentarele care urmează.

Despre colaborarea între PNL și USR, liderul liberal crede că trebuie așteptat rezultatul alegerilor parlamentare.
„Eu cred că trebuie să așteptăm rezultatul votului pentru Parlament și să vedem cu cine putem construi majoritatea. Din punctul meu de vedere, rămâne o posibilă alianță de dreapta cuprinzând atât PMP, cât și USR. Nu avem nicio inter­dicție de a negocia pe plan local, național, după parlamentare, desigur, în afară de PSD”, a spus li­derul li­beral.

Despre Consiliul Local Baia Mare, Cristian Niculescu Țâgârlaș crede că situația în următorii patru ani va fi interesantă.
„CL Baia Mare a fost câștigat de PNL, în fața Coaliției, cu aproape 500 de voturi. Și noi și Coaliția avem șapte consilieri, ceea ce este un succes veritabil. Mai sunt patru USR, trei PMP și doi UDMR. Va fi greu de constituit o majoritate calificată de 12 voturi. Vor fi patru ani dificili, atât pentru primar, cât și pentru CL, dacă nu se realizează o legătură instituțională între CL și primar astfel încât principalele proiecte care sunt benefice pentru Baia Mare să fie susținute în Consiliul Local.
Și de asemenea, dacă domnul primar nu va înțelege că actualul CL nu mai este unul ușor de manevrat. Din start vor fi șapte voturi liberale care vor fi foarte atente la orice derapaj administrativ. Cred că și PMP și USR și UDMR vor avea un cuvânt de spus. Mai ales USR, care vine cu oameni fără experien­ță în administrația locală. Sunt curios ce atitudine vor avea”, ne-a spus liderul liberal.

Legat de problema viceprimarilor, Cristian Niculescu Țâgârlaș a spus că este o situație care se va rezolva după alegerile parlamentare. Nu este o urgență.

„În ceea ce privește parlamen­tarele, suntem în precampanie iar PNL va desemna o listă de candi­dați atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, care să respecte profilul moral, persoane care să nu aibă probleme legate de corupție sau de alte situații de acest gen și, de asemenea, să aibă o pregătire profesională incontestabilă mai ales în contextul discuțiilor purtate pe plan național despre persoane care ba au licență, ba nu au, nu au diplomă de bacalaureat sau au una falsificată. Aici la noi, în Mara­mureș, nu sunt astfel de probleme. Vom avea liste de oameni serioși și bine pregătiți profesional”, a spus Cristian Ni­culescu Țâgârlaș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.