• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Martie , 2016

Liberalii maramureşeni pun întrebări şi cer soluţii

Liberalii maramureşeni au organizat o conferinţă de presă pentru a transmite ultimele decizii, hotărâri cu privire la organizaţia PNL Maramureş. Au fost prezenţi liderul filialei, copreşedintele Mircea Man şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş, candidatul liberalilor pentru Primăria Baia Mare.

 

 

Mircea Man a prezentat câteva din hotărârile conducerii partidului şi a făcut câteva precizări cu privire la schimbarea prefecţilor. Man a spus că organizaţia la care este copreşedinte nu a făcut nicio propunere pentru funcţia de prefect.

„Guvernul Cioloş are propriile criterii după care îşi numeşte prefecţii”, a spus Man.

A urmat Cristian Niculescu Ţâgârlaş pe subiecte ce ţin de Baia Mare.

„Continuăm acţiunile de îmbunătăţire a activităţii administraţiei băimărene. În sensul acesta la propunerea consilierilor liberali a fost iniţiată constituirea a două comisii de verificare şi control ce vizează desfiinţarea construcţiilor de la baza Cuprom - Phoenix fără autorizaţii.

Am solicitat la toate instituţiile abilitate informaţii cu privire la obţinerea de autorizaţii pentru astfel de lucrări. Răspunsul a fost că nu s-au obţinut astfel de autorizaţii. Cu toate acestea, toată lumea poate observa că au dispărut zeci de mii de metri pătraţi de construcţii din acel perimetru. În primul rând este o activitate ilicită şi evaziune fiscală prin care interesul băimăreanului a fost prejudiciat. La orice operaţiune de desfiinţare trebuie achitată o taxă care intră în bugetul municipiului Baia Mare ca venit propriu.

A doua problematică este utilizarea banului public pentru sport, la toate ramurile sportive din 2012 până în 2016. Este un subiect de actualitate pentru că sportul băimărean pierde tot ce a investit în ultimul an. Trebuie să vedem de ce s-a întâmplat acest lucru, de ce s-a investit fără cap şi fără continuitate.

De asemenea doresc să vă informez că a fost făcută o sesizare la prefect, ea va fi făcută publică în şedinţa de CL Baia Mare. Solicităm analizarea cvorumului de adoptare a HCL prin care a fost închiriat un spaţiu. Sunt discuţii cu privire la participarea consilierilor. Vă spun că atât consilierii liberali cât şi cei social-democraţi s-au retras cu excepţia doamnei consilier Câmpean, preşedinte de şedinţă. Nu a votat la acel proiect de hotărâre şi nu a vrut să aibă dispute cu primarul şi cei din administraţie. Au fost doar 10 voturi exprimate, adică un cvorum nelegal pentru adoptarea unei hotărâri”, a spus candidatul liberalilor la Primăria Baia Mare.

 

Mircea Man a redeschis subiectul Aeroportul Baia Mare, afirmând că la guvern se pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care există posibilitatea ca autorităţile judeţene să obţină fondurile necesare pentru efectuarea lucrărilor la Aeroport, dar într-un termen de până în 30 iunie. Man nu a fost precis cu privire la textul ordonanţei care se pregăteşte. La prima impresie ar fi părut că vorbeşte de obţinerea de bani europeni, aşa numita fazare a contractului de anul trecut. Din lectura ordonanţei rezultă că ar fi vorba despre împrumuturi ale administraţiei judeţene.

În oricare variantă, cel mai important lucru este terminarea pistei şi redeschiderea Aeroportului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.