• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Decembrie , 2023

Liberalii maramureșeni cer responsabilitate politică, în Baia Mare

Ultimele evenimente din administrația băimăreană au ajuns în toată presa internațională. Cătălin Cherecheș a fost arestat în Germania, urmând procedurile pentru extrădare. În acest context, în Baia Mare, la nivelul partidelor politice care formează Consiliul Local și cele care aspiră să ajungă la conducerea Primăriei au început  discuțiile, negocierile, chiar atacuri între competitori. Toată lumea aștepta clarificări ale partidelor, ale liderilor băimăreni.

 

Prima  reacție a venit din partea PNL Maramureș. În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Maramureș, Ionel Bogdan, președintele organizației liberale maramureșene, însoțit de deputatul Călin Bota, președintele  PNL Baia Mare, a  transmis câteva mesaje pentru politicienii băimăreni și pentru cetățeni.

 

„Este o situație care ne privește pe toți, în special pe noi, oamenii politici, care trebuie să privim cu responsabilitate, determinare, hotărâre la viitorul municipiului Baia Mare, mai ales în situația dată. Deja se tranzacționează foarte multe funcții. Eu vreau să le transmit în special consilierilor locali, dar mai ales băimărenilor, faptul că municipiul Baia Mare nu e o resursă de tranzacționat. E o perioadă complicată, dificilă, care trebuie gestionată cu înțelepciune, cu calm și care, în mod evident, trebuie să poată susține proiectele pe care le avem la nivelul municipiului Baia Mare. Îndemn consilierii locali la responsabilitate, să gândească în primul rând cu mintea, că prezentul e important și prezentul va influența viitorul municipalității. Voi începe discuții cu consilierii locali, cu grupurile politice din Consiliul Local pentru a crea o majoritate, care să fie stabilă până la alegerile locale și să ia decizii înțelepte pentru municipiul Baia Mare. Este dificil să putem susține în funcția de primar interimar un «locotenent»”, a spus liderul liberal.

 

Ionel Bogdan a făcut referire la viceprimarul Dorul Dăncuș, despre care a mai spus că are o presupusă afinitate la AUR, iar în acest context nu încurajează extremismul.

„Municipiul Baia Mare este motorul economic al județului Maramureș, aproape 70% din produsul intern brut al județului Maramureș se află aici, în municipiul Baia Mare. Acesta e motivul pentru care fac acest apel către consilierii locali și voi începe discuții cu grupurile politice din CL pentru a crea o majoritate care să fie stabilă până la alegerile locale și să ia deciziile înțelepte pentru municipiul Baia Mare și, în timp ce luptele politice pentru interimat sunt în plină desfășurare, se conturează și candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. Călin Bota, actualmente deputat PNL de Maramureș, se află în fruntea preferințelor și pare a fi cotat cu cele mai mari șanse de a deveni noul primar. Această perspectivă este susținută și de rezultatele sondajelor, care îl plasează într-o poziție favorabilă în ochii alegătorilor” a spus Ionel Bogdan.

 

Președintele Consiliului Județean a amintit și de marile proiecte ale municipiului, ale județului care sunt în diverse stadii de execuție și care trebuie să meargă mai departe, chiar dacă situația de la Primăria Baia Mare este cum este.

Proiectul pasajului de la Clubul Văcarilor, care reprezintă punctul de intrare esențial în municipiul Baia Mare, se află într-un stadiu avansat. Proiectul este în prezent în faza de licitație publică, beneficiind de o finanțare de peste 20 de milioane de euro. Sper ca, în luna decembrie, să-l finalizăm astfel încât, în februarie sau cel târziu în martie, lucrările să înceapă. Durata estimată a execuției pasajului este de 12 luni. Celălalt pasaj, de la Italsofa, are deja constructor desemnat, o companie din Cluj, iar lucrările efective de execuție sunt programate să înceapă în luna ianuarie, cel târziu în februarie. În ceea ce privește proiectul centurii metropolitane a municipiului Baia Mare, acesta se află în prezent în procesul de obținere a avizului de mediu. Sper ca în luna decembrie să putem obține avizul de mediu și să putem scoate la licitație publică centura metropolitană în loturile prevăzute deja în documentație. În privința centurii mici, strada Europa și strada Dumbravei, avem partea de finanțare asigurată și pentru acest drum de legătură. El va fi lărgit la două benzi pe un sens, cu pasaj peste căile ferate de la Săsar, iar zona Dumbravei va fi reabilitată și vor fi realizate lucrări de trotuare, respectiv piste de biciclete. Sperăm ca aceste lucrări să înceapă în primăvara anului viitor, având un termen scurt de implementare”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.