• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 22 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Ianuarie , 2018

Liberalii maramureşeni au prezentat Cartea neagră a guvernării

Liberalii maramureşeni au organizat o întâlnire cu presa băimăreană, la sediul filialei, în Baia Mare. Au fost prezenţi preşedintele organizaţiei, Ionel Bogdan, consilierul judeţean, Marinel Kovacs, alţi lideri din cadrul filialei. Preşedintele Ionel Bogdan a venit cu un volum mare, cu coperte de culoare neagră, pe care l-a prezentat ca fiind o realizare liberală şi intitulat Cartea neagră a guvernării PSD.


Liderii liberali au fost mulţumiţi că presa băimăreană a fost prezentă în număr mare la conferinţa de presă. Liderul filialei a prezentat volumul pregătit de liberali ca o realizare amară în cazul unei guvernări pe care ei o consideră catastrofală.
„La presiunea lui Liviu Dragnea, Mihai Tudose s-a grăbit să părăsească Palatul Victoria fără să mai facă vreun bilanț al cabinetului său. Prin urmare, noi, Partidul Național Liberal, ne-am asumat sarcina și am făcut un bilanț al primului an de guvernare al coaliției PSD-ALDE, un bilanț pe care l-am numit sugestiv Cartea Neagră a guvernării. Bilanțul făcut de noi are multe minusuri, prea puține realizări și multe efecte negative asupra vieții românilor. Și-au asumat 724 de măsuri și au realizat doar 33 în primul an de guvernare. În ritmul ăsta, ar putea ajunge la vreo 150, cu indulgență, în 2020. Românii sunt victimele unei guvernări ineficiente, corupte și arbitrare, care acționează doar în interesul găștilor de partid și al grupurilor de interese care gravitează în jurul acestora.
Nu trebuie să fii mare specialist sau analist ca să vezi că viața românilor se deteriorează cu fiecare zi care trece, că avem un număr record de concetățeni care părăsesc țara în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și copiii lor și că tot ce ne oferă această guvernare sunt luptele pentru putere între găștile din PSD.
A crescut inflația, a crescut rata de schimb a leului, au crescut prețurile și odată cu toate acestea au scăzut și speranțele românilor că pot avea o viață mai bună aici, la ei acasă, așa cum li s-a promis. Din păcate, nici viitorul nu sună mai bine, cabinetul Dăncilă fiind construit la indicațiile prețioase ale lui Liviu Dragnea, care își dorește miniștri obe­dienți, nu profesioniști. Probabil ați re­mar­cat faptul că Liviu Dragnea nu a fost capabil să spună un proiect politic care o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier. Nimic din cariera sa politică sau profesională nu o reco­mandă să conducă executivul. Este doar o persoană docilă, neconflictuală, calități care fac din ea candidatul perfect al lui Dragnea pentru această poziție, după ce Grindeanu și Tudose au dat semne de răzvrătire. Viorica Dăncilă este un om care ascultă exact ce i se spune, face ce i se spune și atât”, a spus pre­şedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan.

Au mai prezentat materiale Doru Lazăr, pe partea economică a guvernării, şi Marinel Kovacs care a vorbit şi despre rezultatele din ultimul an de guvernare, raportat la localităţile din Maramureş.
Kovacs nu a mai vrut să se refere direct la marile investiţii din judeţ, afirmând că de fiecare dată când le nominaliza în ieşirile sale publice a fost criticat de colegii din Consiliul Judeţean. În schimb, Kovacs a spus că nu vor fi bani pentru cofinanţarea proiectelor anunţate de primarii din localităţile Maramureşului.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.