• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Februarie , 2019

Liberalii maramureşeni au început campania pentru europarlamentare


Zilele trecute, liberalii maramureşeni s-au întâlnit cu presa băimăreană pentru a transmite maramure­şenilor ultimele activităţi politice, la nivel naţional.
A participat preşedintele organizaţiei PNL Mara­mureş, Ionel Bogdan şi purtătorul de cuvânt al filialei, Cristian Niculescu Ţâgârlaş.


Preşedintele filialei a vorbit despre întâlnirea de la Cluj-Napoca a liderilor liberali din judeţele din regiunea de N-V.

„La Cluj-Napoca s-a desfășurat regio­nala Nord-Vest a PNL, unde au participat toate filialele din Nord-Vest și au mai participat inclusiv filiale din alte regiuni apropiate din Transilvania. În cadrul acestei întruniri pe care am avut-o am dezbătut și votat o serie de proiecte importante pentru regiunea de Nord-Vest. Pentru că dezvoltarea unei regiuni sau a unui județ nu înseamnă doar un drum județean ici-colo sau reparația unor drumuri comunale. Dezvoltarea sustenabilă a unei regiuni înseamnă proiecte strategice, proiecte mari, proiecte care vin și aduc plus va­loare acelei regiuni și care permit agenților economici să se dezvolte pe termen lung. De aceea, am semnat alături de ceilalți 5 președinți de filiale din Nord-Vest - Cluj, Bistrița, Sălaj, Satu Mare și Bihor - o rezoluție în care am cuprins nu mai puțin de 12 proiecte strategice pentru regiunea Nord-Vest. Vă amin­tesc câteva dintre ele pentru că au legătură cu Maramureșul și pot să ajute la dezvoltarea Maramureșului. Aceste proiecte sunt:

Finalizarea tuturor tronsoanelor de centură și a drumurilor TransRegio din regiunea de Nord-Vest, fiind inclusă aici centura orașului Baia Mare și drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, știți acel proiect pe care PNL în guvernarea 2005-2008 l-a propus spre finanțare și chiar Consiliul Județean Maramureș, la vremea respective, împreună cu Consiliul Județean Satu Mare, au realizat inclusiv un studio de fezabilitate.
De asemenea, un alt proiect de anver­gură mare și, din punctul nostru de ve­dere, strategic pentru toată regiu­nea: realizarea Autostrăzii Nordului Sucea­va- Bistrița-Cluj, unde am putea și noi și Satu Mare să fim legați la autostradă.
În rezoluția pe care împreună cu colegii din regiunea Nord-Vest am semnat-o, se află și dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de Nord-Vest, precum și modernizarea căii ferate Satu Mare – Baia Mare – Cluj și Sălaj – Cluj.
Tot la capitolul infrastructură ne-am asu­mat și extinderea și modernizarea aeroporturilor din Regiunea de Nord-Vest.
Nu în ultimul rând, am acordat o importanță deosebită turismului. Aici am pus un proiect care eu cred că este de importanță strategică pentru județul Maramureș în ceea ce privește dezvoltarea economică a județului și mai ales dezvoltarea economică prin intermediul turismului. Este vorba despre construirea de domenii schiabile în Regiunea de Nord-Vest și printre aceste domenii pe care am dori să le pro­movăm, în Maramureș, avem în vedere amenajare unui domeniu schiabil în zona montană Cavnic-Gutâi-Staţiunea Izvoare. Este vorba de un total de 40 km de pârtii de schi și încă 15 km de schi fond şi biathlon. Cred că printr-un astfel de proiect am reuși să ținem tine­rii acasă, în Maramureș și să nu mai plece în străinătate sau în alte orașe mai dezvoltate cum ar fi Cluj sau Bu­curești”, a spus Ionel Bogdan.

Liderul liberal a transmis şi un mesaj parlamentarilor maramureşeni şi celor din regiunea de N-V.
„Invit toți parlamentarii, fie din opoziție, fie de la putere, să voteze aceste proiecte și să le promoveze pentru că nu cred că un parlamentar, fie el de la PSD sau ALDE, își poate permite să nu voteze amendamentele care pot aduce bunăstare cetățenilor din Mara­mureș și regiunea de Nord-Vest”, a spus Ionel Bogdan.

La rândul său, Cristian Niculescu Ţâgârlaş a punctat câteva elemente din cadrul acestei întâlniri. „Delegația mara­mureșeană a fost una mare. S-a simțit prezența ei. Am fost chiar invitați în primele rânduri, în fața prezidiului. Au fost foarte mulți primari, iar domnul președinte, Ionel Bogdan, a fost în prezidiu și a avut un discurs lăudat de însuși Emil Boc. Ceea ce e mai rar. Și domnul Emil Boc a avut un discurs extraordinar în cadrul acestei regionale. Lucrurile foarte importante care trebuie înțelese din toate discursurile care au fost expuse în această regională au fost percepute și trebuie să le transmitem tuturor românilor care locuiesc și mun­cesc în regiunea Nord-Vest”, a spus Niculescu Ţâgârlaş.

Liderul liberal a vorbit şi despre o situaţie interesantă în raport cu social-democraţii maramureşeni. „Am constatat că PSD deja intră în media cu bocancii. Dacă acum câteva săptămâni, o emisiune la care am participat, la anumite presiuni, nu a fost difuzată, în momentul de față prezența mea la o altă emisiune de dezbatere cu un reprezentant al PSD a fost blocată, pe motiv că onorata conducere a PSD Maramureș a considerat că nu este oportun a participa un reprezentant al PSD alături de purtătorul de cuvânt al PNL Mara­mureș. Mi se pare un gest extrem de grav și un gest de luat în calcul în ceea ce privește PSD și modul în care se vor desfășura etapele de pre-campanie, cât și campania electorală. Îi invit pe cei de la PSD să constituie, eventual, un grup de acțiune, de 3-4 reprezentanţi PSD și eu singur, să facem o emisiune și astfel să putem ajunge la o egalitate în cadrul emisiunii”, a spus liderul liberal.

 

 

„Delegația mara­mureșeană a fost una mare. S-a simțit prezența ei. Am fost chiar invitați în primele rânduri, în fața prezidiului. Au fost foarte mulți primari, iar domnul președinte, Ionel Bogdan, a fost în prezidiu și a avut un discurs lăudat de însuși Emil Boc. Ceea ce e mai rar. Și domnul Emil Boc a avut un discurs extraordinar în cadrul acestei regionale. Lucrurile foarte importante care trebuie înțelese din toate dis­cursurile care au fost expuse în această regională au fost percepute și trebuie să le transmitem tuturor românilor care locuiesc și mun­cesc în regiunea Nord-Vest”
Cristian Niculescu Ţâgârlaş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.