• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Noiembrie , 2013

Liberalii băimăreni despre PUG, industrie, zone verzi

Liberalii băimăreni s-au întâlnit cu presa băimăreană pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu dezbaterile şi discuţiile pe problema PUG-ului Băii Mari. Au fost prezenţi consilieri locali şi Cristian Niculescu-Ţâgârlaş, purtătorul de cuvânt al filialei maramureşene a PNL.

 

Aleşii locali liberali au declarat că susţin iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş de a introduce în noul PUG zonele sensibile ale dezbaterilor, respectiv acele terenuri retrocedate în mai multe cartiere băimărene, chiar zone centrale, de a introduce funcţiunea de zone verzi şi de agrement. S-a mai vorbit despre parcări, despre blocurile de locuinţe care vor intra în reabilitare.

Ştefan Lupşe a avut o intervenţie legată de situaţia Romaltyn. El a spus că trebuie continuate demersurile pentru ca în respectiva zonă să fie introdusă funcţiunea de zonă de locuinţe şi socială. Lupşe a precizat că s-ar pune problema de a muta, fie uzina, fie cei care locuiesc în zonă. El a mai vorbit de cianură şi de acidul sulfuric care    s-ar găsi la Romaltyn.

Legat de zonele industriale, fie că vorbim de Romaltyn, fie de alte zone care ar putea intra într-un conflict de un anumit tip, Cristian Niculescu-Ţâgârlaş a avut o poziţie nuanţată.

„Subiectul industriei şi al acestor zone industriale care intră într-un anumit tip de conflict cu celelalte zone va fi dezbătut la sfârşitul săptămânii într-o dezbatere publică. Este vizată şi zona Romaltyn şi alte zone care sunt vizate de PUG pentru funcţiunea de industrie.

Existe diferite variante. Există varianta intenţiei construirii, există varianta de a accepta să construiască, accept să activeze patru ani sau cât se stabileşte, după care se duce. Există varianta să continui să respecţi licenţa dată de către stat, de către Agenţia pentru Resurse Minerale, există mai multe variante care trebuie discutate, dar acum ne referim doar la situaţia acestor terenuri care au fost retrocedate în zonele sensibile ale oraşului. Problema industrială urmează a fi discutată la sfârşitul lunii”, a spus Cristian Niculescu-Ţâgârlaş. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.