• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Februarie , 2018

Legea achizițiilor publice dezbătută la CJ Maramureș în prezența președintelui ANAP, Bogdan Pușcaș

Președintele Consiliului Ju­de­țean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că l-a invitat pe Bogdan Pușcaș deoa­rece a considerat necesar ca, la în­ce­put de an, să fie dezbătute pro­puneri concrete de modificare a legii achi­zițiilor publice. „Au avut loc o serie de discuții la București, într-un cadru mai restrâns, cu reprezentanți ai autorităților locale, pentru a îmbu­nătăți condițiile de care ne lovim de fiecare dată când intervine procedura de achiziție. Îmi doresc să avem o întâlnire interactivă și să propunem unele îmbunătățiri care pot fi introduse în contextul legislativ. Dorim simplificarea procedurilor și scur­tarea termenelor prevăzute de legea actuală, pentru a finaliza mai rapid achizițiile pentru proiectele locale. Îi mulțumesc președintelui ANAP, Bogdan Pușcaș, pentru transparență și onestitate și îl felicit public pentru propunerile de modificare a legii achizițiilor publice, pe care Guvernul României sper că le va adopta cel târziu în luna martie”, a punctat Gabriel Zetea, președintele Consi­liului Județean Maramureș.
Subiectele dezbătute au vizat procedurile de achiziții publice derulate la nivelul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Maramureș, dar și cele derulate de unitățile administrativ – teritoriale pentru proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea, președintele ANAP a făcut o scurtă prezentare a modificărilor care vor fi propuse legiferării.

„Sunt probleme în achizițiile publice identificate în activitatea curentă și acesta este motivul pentru care am hotărât să începem, în Maramureș, o serie de consultări publice. O dată cu aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 107/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor pu­blice suntem într-un proces de modificare a HG. Nr. 394 și 395 din 2016, pentru aprobarea Normelor metodo­lo­gice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică / acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Este foarte important de menționat faptul că, proiectul de hotărâre a fost consultat alături de membrii asociațiilor municipiilor, orașelor și comunelor. Am primit două puncte de vedere și de la Uniu­nea Națională a Consiliilor Județene din România, pe care urmează să le integrăm în textul legii”, a precizat Bogdan Pușcaș, președintele Agen­ției Naționale pentru Achiziții Publice.

Conform celor prezentate, această hotărâre vine în sprijinul simplificării procedurilor de achiziții publice, prin adăugarea câtorva elemente importante.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.