• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 25 Octombrie , 2016

Lecţii de la norvegieni pentru incluziunea socială a foştilor deţinuţi

Maramureşenii iau lecţii de bune practici, în domeniul incluziunii sociale a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, de la norvegieni. În această perioadă, reprezentanţi ai Penitenciarului din Baia Mare şi ai Serviciului de Asistenţă Socială din municipiul reşedinţă de judeţ participă la o vizită în cadrul unui proiect pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

 

În perioada 17 - 22 octombrie, trei reprezentanţi ai Penitenciarului Baia Mare şi trei ai Serviciului Public de Asistenţă Socială Baia Mare participă la prima vizită transnaţională din cadrul unui proiect de schimb de experienţă între Penitenciarul Baia Mare şi Penitenciarul Stavanger, în Norvegia.  Scopul vizitei este acela de a identifica şi apoi implementa în comunitate lecţiile de bune practici din domeniul incluziunii sociale a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Aceste lecţii sunt cu atât mai valoroase cu cât sunt extrase din practica unei ţări care are una dintre cele mai reduse rate de recidivă.

Rezultatul acestei vizite va fi transpus într-un plan de acţiune, în vederea creşterii şanselor de incluziune socială a persoanelor private de libertate, asumat interinstituţional, între Penitenciarul Baia Mare şi Serviciul Public de Asistenţă Socială din municipiu. De asemenea, se urmăreşte continuarea colaborării cu sistemul corecţional norvegian, pentru a optimiza efortul de creştere a calităţii serviciilor adresate acestui domeniu. Diminuarea riscului de recidivă va avea impact pe termen lung asupra calităţii vieţii în comunitate prin creşterea gradului de siguranţă, aceasta fiind valoarea adăugată a efortului în ceea ce priveşte incluziunea socială a deţinuţilor.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.