• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 21 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Octombrie , 2017

Lascăr Pană va fi numit post-mortem cetățean de onoare al județului Maramureș

Ședința a fost condusă de pre­ședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea, care i-a rugat pe toți cei pre­zenți să păstreze un moment de reculegere în amintirea celui care a fost emeritul profesor Lascăr Pană. Mai mult, șeful administrației județene a precizat că va propune ca, în ședința viitoare, Lascăr Pană să fie numit, post-mortem, cetățean de onoare al județului Maramureș.

Președintele CJ Maramureș a amintit și despre cele două vizite extrem de importante pe care județul nostru le-a primit săptămâna trecută. Este vorba despre prezența în Baia Mare a minis­trului Turismului, Mircea Titus Dobre, care a ales ca, pentru regiunea de Nord-Vest, Legea Turismului să fie dezbătută în Maramureș, dar a vorbit și despre vizita europarlamentarilor Vio­rica Dăncilă și Constanze Krehl, coor­donator al Grupului Socialiștilor în Co­misia REGI din Parlamentul European.
Discuțiile s-au întins pe parcursul a aproape patru ore, timp în care aleșii județeni au expus opinii și au intervenit pe marginea proiectelor. La final, din cele 19 proiecte supuse votului plenului a fost retras, pentru fundamentare, cel privind aprobarea închirierii unei suprafețe de teren din domeniul public al județului Maramureș aflat în administrarea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. În ceea ce privește proiectul privind însușirea documentațiilor cadastrale pentru imobilele din domeniul public al județului Maramureș aflate în administrarea Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă Târgu Lăpuș, acesta a fost respins la vot.
Consiliul Județean în formulă completă în urma validării mandatului consilierului PMP, Gheorghe Grad
Primul proiect pe ordinea de zi a privit validarea mandatului de consilier județean a reprezentantului PMP, Gheorghe Grad, care a luat locul fostului vicepreședinte Lucian Morar în forul legislativ județean. La punctul doi s-a votat ca, în locul chestorului de poliție, Viorica Marincaș, care s-a pensionat, în componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Maramureș să fie validat ca membru comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Ionel Todoran. Aleșii județeni au validat și aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2017, dar și aprobarea contribuției Con­siliului Județean la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară. S-a aprobat, totodată, Planul de Întreținere și reparații curente și periodice pe rețeaua de drumuri județene în anul 2017, dar și aprobarea programului suplimentar pe rețeaua de drumuri județene.
În cadrul ședinței a fost validată reorganizarea Echipei Intersectoriale Locale Maramureș pentru prevenirea și combaterea exploatării copiilor, prevenirea violenței asupra copilului și a violenței în familie. În cadrul acestei ședințe au fost numiți și membrii în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Aeroportul Internațional Maramureș”, care au fost desemnați în urma con­cursu­lui desfășurat la începutul lunii septembrie. Totodată, în Adunarea Gene­rală a Asociației de Dezvoltare Inter­comunitară A.D.I. – Maramureș, ca reprezentant al Consiliului Județean în locul fostului vicepreședinte, Lucian Morar, a fost numit consilierul județean Ioan Sas.
Managerului Spitalului de Boli Infecțioase, Sorina Bîrle, prezentă în plenul CJ Maramureș
În fața plenului a fost prezentă și Sorina Bîrle, managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean, care a cerut plenului aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele „Instalare lift exterior corp clădire A” și „Extindere corp clădire psihiatrie bărbați”. Cele două proiecte au trecut prin votul aleșilor județeni fiind aprobate, iar președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea subliniind faptul că, atât Spitalul de Boli Infecțioase, cât și Spitalul Județean de Urgență Baia Mare sunt unități me­dicale de elită, iar instituția Consiliului Județean va continua să ajute financiar aceste spitale pentru a le menține la cele mai ridicate standarde.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.