• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 24 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Iunie , 2017

Lars-Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt a propus dezvoltarea unor relații turistice între Maramureș și Germania

Lars-Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt din Germania a fost primit, miercuri seara, de pre­ședintele Consiliului Județean Mara­mu­reș, Gabriel Zetea, alături de dele­gația care l-a însoțit la discuții. Un vechi prieten al Maramureșului - prima sa vizită în Maramureș fiind în anul 2011-, deputatul german este preșe­dintele Asociației de Turism din landul Saxony –Anhalt. Discuțiile purtate în cabinetul șefului administrației jude­țene au vizat, în principal, domeniul turismului. Parlamentarul german a arătat că a ajuns încă de luni în România, oprind la Alba Iulia, dar apoi pașii l-au adus în Maramureș.

„Baia Mare și Maramureșul înseamnă turism. Turismul este cel mai aproape de inima mea, iar în județul vostru, tu­rismul este o temă actuală. În urma numeroaselor vizite pe care le-am făcut aici, am aflat că Maramureșul este ceva special. Situat la poalele Munților Carpați, acest județ este spectaculos prin frumusețea sa. Îmi doresc o cola­borare între Maramureș și Asociația Turistică pe care o conduc, motiv pentru care aș dori să aflu cât mai multe despre ceea ce puteți oferi turiștilor”, a precizat  Lars-Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony – Anhalt.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a subliniat faptul că, de la schimbarea conducerii Consiliului Județean, în vara anului trecut, noul executiv și-a stabilit o strategie care să ducă la dezvoltarea și promovarea turismului atât în țară, cât și înafara granițelor țării. „Încercăm, cât mai mult, să participăm la marile târguri de turism, să stabilim relații bilaterale cu diferite state din Europa. De numai două săptămâni, am finalizat în Maramureș un proiect la care am lucrat foarte mult, Zilele Mara­mureșului. Timp de o săptămână am invitat misiuni diplomatice din aproape toate colțurile lumii să cunoască fru­musețile județului nostru, iar turoperatorilor prezenți aici le-am pregătit un program amănunțit de vizitare a principalelor obiective turistice.
Toate cheltuielile au fost suportate de către Consiliul Județean Maramureș, deoarece intenția noastră a fost ca, cei aproape 30 de reprezentanți ai diferi­telor state, să se întoarcă în țările lor și să discute despre Maramureș. Suntem conștienți de faptul că turismul fără infrastructură nu se poate dezvolta, însă noi sperăm ca, până în toamna acestui an, avioanele să zboare pe și de pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Mai multe firme low-cost și-au exprimat deja intenția de a opera de la noi, existând interes în acest sens. Tot în sprijinul turismului, începem un program țintit de reabilitare a drumurilor județene, fiind în plan, doar în acest an, 220 de kilometri de drum pentru care am obținut deja finanțare”, a declarat președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea. Șeful adminis­trației județene a precizat că suntem interesați de orice mod în care putem promova Maramureșul ca destinație turistică finală, iar potrivit datelor existente, foarte mulți turiști germani au ales județul nostru pentru diferite concedii, în ultima perioadă.
Parlamentarul landului german s-a interesat și de oportunitățile de schi din județul nostru și s-a vorbit despre cele două stațiuni montane, Cavnic și Borșa.
„Turismul este una din industriile ușoare cu cea mai mare dezvoltare în lume, iar investițiile în turism și în infrastructură fac oamenii zonei să rămână acolo. Turismul oferă locuri de muncă care nu pot fi transferate. Este important ca land-urile germane să cunoască frumusețile Maramureșului și mă voi ocupa personal să promovez cât mai mult această zonă minunată”, a declarat Lars-Jörn Zimmer.

În finalul discuțiilor, președintele Con­siliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a propus o înfrățire între Mara­mureș și landul Saxony – Anhalt din Germania, urmând ca, în cel mai scurt timp, reprezentanții instituției județene maramureșene să demareze corespon­dența cu regiunea germană, pentru concretizarea cât mai rapidă a acestui acord, care va aduce la relații bilaterale profitabile tuturor părților.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.