• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Decembrie , 2017

Lansarea proiectului „Reabilitarea Castelului Teleki”, în Coltău

Obiectivul general al proiectului constă în restaurarea, protecţia, conservarea şi va­lo­rificarea durabilă a obiectivului de patrimoniu naţional: Castelul Teleki. În urma realizării proiectului se vor obţine rezultatele: Castelul va fi un obiectiv de patrimoniu cultural de importanţă naţională, consolidat, restaurat şi valorificat în concordanţă cu cerinţele actuale din punct de vedere structural şi arhitectural.

Numărul mediu de vizitatori la obiectivul de patrimoniu cultural Castelul Teleki va fi mai mare cu peste 5% după intervenţia asupra obiectivului finanţat, în maxim 36 de luni de la finalizarea investiţiei.

Locurile de muncă nou create în urma implementării proiectului pentru deser­virea obiectivului de investiţie reabilitat, vor contribui în mod direct la creşterea calităţii vieţii unui număr de 3 persoane şi implicit familiilor lor, iar indirect va duce la reducerea ratei şomajului şi a gradului de sărăcie înre­g­is­trate la nivel judeţean.
Perioada de implementare este 13.09. 2017 - 12.09.2020, iar valoarea proiectului este 6.815.581,50 lei.

Au vorbit pe partea tehnică a proiectului proiectantul şi arhitectul Ildiko Mitru. Primarul din Coltău le-a explicat celor prezenţi ce moment deosebit este lansarea acestui proiect, având în vedere că a fost o muncă de nouă ani pentru a reuşi obţinerea finanţării şi avizele necesare.  

„Trebuie să mulţumesc celor implicaţi în realizarea acestui proiect. Şi pentru că este şi un parc acolo, continuăm cu revigorarea acestuia. Am pregătit proiectul şi pentru parc, proiect care a primit avizul ministerului Culturii. Singura problemă este că pentru parc nu avem încă finanţare. Acest Castel va fi pe deplin terminat când şi parcul va fi revigorat.
S-a făcut un proiect extraordinar de frumos, am înţeles că şi comisia a fost uimită cât de bine au fost făcute toate lucrurile. Sper să obţinem finanţarea necesară pentru a realiza acest ansamblu Castel, parc ca un tot unitar.
Sunt şi lucruri mai puţin cunoscute. De nouă ani ne luptăm pentru acest proiect de reabilitare a castelului. Mulţi au spus că nu vom reuşi, dar în final vom rea­liza un proiect deosebit. Sper să găsim un constructor care să nu lucreze din mistrie ci să pună suflet în lucrare şi să avem un Castel aşa cum merită Coltăul şi toată această zonă”, a spus primarul Lajos Cendeş.

După prezentarea făcută au fost şi câteva întrebări din partea cetăţenilor prezenţi în sala Căminului Cultural. Iar discuţiile au continuat la un pahar de suc şi câteva platouri cu fursecuri. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.