• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 21 Iunie , 2014

LANSAREA PROIECTULUI„INIŢIATIVE STRATEGICE DE INCLUZIUNE A FEMEILOR ÎN VIATA SOCIO-PROFESIONALĂ”

Municipiul Sighetu Marmaţiei a început din data de 14 mai 2014 implementarea proiectului „Iniţiative strategice de incluziune a femeilor în viaţa socio-profesională” în parteneriat cu Municipiul Bacău.

 

Proiectul are o durată de 1 an şi 6 luni, desfăşurându-se în perioada 14 mai 2014 - 13 noiembrie 2015, cu o valoare totală eligibilă de 7.006.456,96 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea oportunităţilor de angajare pentru 738 de femei, prin asigurarea accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere profesionale.

 

Obiectivele specifice sunt: 

- O1 - Creşterea conştientizării asupra problematicii incluziunii sociale şi economice a femeilor dezavantajate din punct de vedere social prin sensibilizarea la nivel multiregional a opiniei publice asupra fenomenului;

- O2 – Creşterea şi dezvoltarea abilităţilor şi calificărilor pentru 451 de femei;

- O3 - Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi oferirea de asistenţă pentru 287 de femei în vederea dezvoltării de activităţi independente sau iniţierii unei afaceri;

- O4 - Consolidarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii cu scopul de a creşte oportunităţile de angajare ale femeilor.

 

Activităţile pe care le vom derula în cadrul proiectului sunt:

- Acţiuni pentru promovarea incluziunii sociale şi economice a femeilor dezavantajate din punct de vedere social – ne propunem elaborarea şi diseminarea unui studiu comparativ la nivel multiregional despre problematica incluziunii sociale şi economice a femeilor dezavantajate din punct de vedere social şi derularea de campanii pentru promovarea incluziunii sociale şi economice a acestora.

- Cursuri de formare profesională (calificare/recalificare) – ne propunem organizarea şi desfăşurarea de cursuri de formare profesională (calificare/recalificare) pentru grupul ţintă, în vederea creşterii şi dezvoltării aptitudinilor şi calificărilor femeilor.

 

Cursurile de formare profesională propuse sunt din următoarele domenii: 

- estetică – cursuri de calificare;  

- domeniul artă florală – curs de calificare

- Acţiuni în vederea dezvoltării antreprenoriatului – ne propunem încurajarea femeilor în vederea dezvoltării de activităţi independente sau afaceri proprii şi oferirea de asistenţă în iniţierii unei afaceri.

- Acţiuni inovatoare cu scopul creşterii ocupabilităţii – urmărim dezvoltarea unei platforme care va oferi suport în acţiunile de creştere a ocupabilităţii pentru femei (studiu şi campanii privind incluziunea socială şi economică a femeilor dezavantajate din punct de vedere social, activităţi de formare profesională, asistentă în vederea iniţierii unei afaceri) precum şi realizarea de ghiduri de bună practică privind creşterea capacităţii de ocupare a femeilor.

 
FINANŢARE:

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.006.456,96 lei, din care:

- valoarea finanţării eligibilă nerambursabilă acordată din FSE este de 6.095.925,84 lei;

- valoarea finanţării eligibilă nerambursabilă acordată din bugetul naţional este de 770.401,98 lei

Valoarea contribuţiei eligibilă este de 140.129,14 lei.

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”

 
 

Grupul ţintă este format din 738 de femei din mediul rural si urban, cu vârste cuprinse între 18-60 ani, care din punct de vedere socio-economic sunt inactive, şomere si/sau în căutarea unui loc de muncă. Grupul ţintă va proveni din regiunile Nord-Vest si Nord-Est.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.