• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 August , 2016

„Lansarea numărului 7 al revistei eCreator a coincis cu aniversarea zilei de naştere a scriitorului Ioan Romeo Roşiianu”

Miercuri, 3 august 2016, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, cu începere de la ora 14.00, a avut loc lansarea numărului 7 al revistei ECREATOR, „Scriitori de dincolo si dincoace de deal”. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a fost prezent la acest eveniment, care a coincis şi cu aniversarea zilei de naştere a scriitorului Ioan Romeo Roşiianu.

 

 

Albumul nou lansat este finanţat de Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu eCreator, iar volumul „Scriitori de dincolo şi dincoace de deal”, apărut la editura Ceconii, îl are ca director pe Ioan Romeo Roşiianu, redactor şef pe Marian Ilea, iar secretar general de redacţie este Nicolae Scheianu. Colectivul redacţional al revistei cu nr. 7 eCreator îi cuprinde pe Vasile Muste, Ioan Pavel Azap, Gabriel Cojocaru, Ştefan Doru Dăncuş, Valentin Leahu, Lucian Perţa, Ana-Cristina Popescu, Regis Roman, Vasile Morar, Virginia Paraschiv, Mihai Ganea, Radu Macrinici, Viorel Mirea şi Dan Şalapă.

 

Gabriel Zetea: „Voi susţine manifestările artistice ale maramureşenilor cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş”

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Valer Zetea, prezent la acest eveniment din dubla calitate de invitat al scriitorului şi partener al colectivului redacţional prin instituţia CJ, a declarat că îşi doreşte ca, în anii următori, să fie creată infrastructura necesară ca oamenii de cultură ai Maramureşului să se manifeste artistic în toate domeniile reprezentative, fără nicio oprelişte.

„A fost o ocazie cu dublă însemnătate, ziua de naştere a unui scriitor de valoare al Maramureşului, Ioan Romeo Roşiianu, dar şi lansarea unui volum deosebit, o oportunitate pentru scriitorii maramureşeni din nordul şi sudul judeţului de a vedea lumina tiparului. Voi susţine manifestările artistice ale maramureşenilor cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş în acest mandat nou început, pentru că aceasta este datoria celor care în administraţie ocupă temporar funcţii de demnitate şi responsabilitate. Vrem, în anii următori, să creăm infrastructura şi cadrul necesar ca oamenii de valoare ai Maramureşului să poată, fără oprelişti, să se manifeste artistic. Şi nu vorbim aici doar despre scriitori, ci de fiecare domeniu de expresie liberă artistică, tot ceea ce ţine de cultura judeţului: pictură, sculptură, ceramică, tradiţii şi obiceiuri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.