• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 12 Iunie , 2013

Lacăt pe judecătorii!

Judecătoriile din Târgu Lăpuş şi Dragomireşti şi Parchetele arondate acestora vor fi desfiinţate. Propunerea a fost făcută de un grup format din experţi ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ministerul Justitiei (MJ) şi Parchetului General.

 
 

Consiliul Superior al Magistraturii „rade” judecătoriile din Maramureş. Un grup format din experţi ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ministerul Justiţiei (MJ) şi Parchetului General a întocmit o „listă neagră”, cu 30 de instanţe şi parchete de pe lângă acestea, care sunt propuse spre desfiinţare. Pentru a compensa acest lucru, concomitent s-a propus mărirea razei teritoriale a altor 25 de instanţe şi parchete.

 

Pe lista CSM se află şi Judecătoriile din Dragomireşti şi Târgu Lăpuş şi parchetele care funcţionează pe lângă acestea. Raportul acestui grup de lucru a fost aprobat deja de Plenul CSM în 4 iunie şi a fost trimis Ministrului Justiţiei în vederea iniţierii proiectului de lege privind desfiinţarea acestor instanţe şi parchete.

 

Altfel spus, „certificatul de deces” al instanţelor este deja în curs de elaborare. La baza deciziei s-ar afla numărul de dosare din cele două judecătorii, cel mai mic din judeţ. Pe de altă parte, personalul celor două instituţii este subdimensionat, cum e de fapt la nivelul întregului sistem de justiţie. Cei doi procurori de la Dragomireşti vor ajunge cel mai probabil la Vişeu de Sus şi Sighet, iar cei trei din Târgu Lăpuş, în Baia Mare. 

 

Potrivit Raportului privind concluziile Grupului de lucru interinstituţional pentru pregătirea sistemului judiciar în vederea intrării în vigoare a noilor coduri, a rezultat, pentru această etapă a procesului de reorganizare, desfiinţarea judecătoriei/parchetului şi rearondarea localităţilor acesteia/acestuia la o altă unitate pentru 30 de instanţe şi parchete: Haţeg, Orăştie, Agnita, Avrig, Buhuşi, Rupea, Jibou, Târgu Lăpuş, Dragomireşti, Hârşova, Măcin, Segarcea, Baia de Aramă, Novaci, Balş, Lieşti, Însurăţei, Adjud, Salonta, Bălceşti, Topoloveni, Pogoanele, Mizil, Gura Humorului, Dărăbani, Târnăveni, Moldova Nouă, Chişineu Criş, Gurahont, Făget.

Comentariile celorlalți

Calin pe 31.07.2013 la 09:57
Pacat......

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.