• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Martie , 2017

„La umbra Crucii Tale”, un concert de pricesne extraordinar

Cea de-a patra ediţie a concertului de pricesne intitulat „La umbra Crucii Tale” a avut loc, pentru al doilea an consecutiv, în Biserica Parohiei Cărbunari, în duminica Sfintei Cruci, 19 martie 2017.

 

Preotul paroh Petru Costea spune că: „Pentru credincioşii din Parohia Cărbunari şi pentru toţi cei prezenţi a fost o adevărată seară duhovnicească, de o înaltă ţinută spirituală.
Concertul de pricesne s-a desfăşurat cu binecuvântarea PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, căruia îi mulţumim în mod deosebit. Seara duhovnicească a început la ora 16, cu Slujba Vecerniei, avându-l ca protos pe Preacucernicul părinte Coroian Fabian, protopop al Protopopiatului Baia Mare, care a ţinut şi un frumos cuvânt de învă­ţătură, referitor la Evanghelia dumi­nicii.
Din sobor au făcut parte următorii preoţi: preot paroh Bogdan Ciocotişan din Dumbrăviţa, preot paroh Adrian Marc din Chechiş, preot paroh Vasile Tarţa din Rus, preot paroh Dănuţ Săsăran din Şindreşti, preot paroh Sabin Bogluţ din Unguraş, preot paroh Florian Nechita din Bontăieni, preot paroh Vlad Achim din Ruşor şi cei doi preoţi pensionari din comuna noastră Vasile Trif din Cărbunari şi Ştefan Cli­pei din Chechiş. De asemenea, ne-am bucurat de prezenţa unor invitaţi de renume: doamna Georgeta Corniţă, profesor universitar la Universitatea de Nord şi reprezentanţii autorităţilor lo­cale, primar Felician Ciceu şi viceprimar Flore Balaj. Concertul de pricesne a fost susţinut de tineri talentaţi din pa­rohiile comunei Dumbrăviţa şi Corul de bărbaţi al bisericii din Chechiş, precum şi Corul bisericii Unguraş”.

În deschiderea concertului, au evoluat gazdele, Grupul de bărbaţi din Căr­bunari. Au urmat tinerii: Raul Pop, Techişan Dario, Tudor Droboş şi Paula Mociran din Cărbunari, Andreea Cio­co­tişan, Narcisa Guiaş, Dumitriţa Pălin­caş din Şindreşti, Adriana Ţura, Mădălina Sălăjan, Bianca Sălăjan din Bontăieni, Daiana Vari din Dumbră­viţa, Nicoleta Petrehuş din Cărbunari şi Rafila Bărboş din Fânaţe, care au întregit acest spectacol deosebit.
Doamna profesor universitar Georgeta Corniţa a ţinut un frumos discurs în care a vorbit despre însemnătatea pri­ces­nelor, după care preotul paroh a adus mulţumiri tuturor invitaţilor, inter­preţilor, credincioşilor şi mulţumiri deosebite sponsorului UAC Europe şi domnului Daniel Vărzaru care, deşi nu a putut fi prezent din motive obiective, a fost cu gândul şi sufletul alături de noi, transmiţându-ne mult succes şi întreaga lui susţinere: „Asemenea eve­ni­mente depăşesc dimensiunea cultu­rală ori artistică, prin aceea că priceasna deschide poarta către Dumnezeu, care este credinţa. Priceasna este o rugă­ciu­ne «care plânsă în a lacrimii părău, te smereşte, te îndeamnă, să cunoşti pe Dumnezeu».

Prin priceasnă redescoperim spiritul curat al bunului creştin care din ve­chime a ştiut să-i cânte Psalmi lui Dumne­zeu. Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frăţească”, a spus preotul paroh Petru Costea.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.