• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 31 Octombrie , 2015

La Teatrul Municipal, premiera Casa de pe graniţă de Slawomir Mrozek

Prin mijlocul casei e trasată graniţa care desparte două lumi. Poate fi una a realului şi una a invizibilului. E dificil să o respecţi, iar trecerea de partea cealaltă poate fi fatală. Fiecare mişcare a personajelor e urmărită cu atenţie. Nu mai există pic de intimitate, iar sacrul se lasă pierdut în necunoscut. De undeva, de departe, firele lui atrag personajele imperceptibil. E vremea pentru viaţă, dar pârghiile libertăţii au fost suspendate.

 

„Casa de pe graniţă” însumează un loc al antagonismelor, al conflictelor interioare, al subtilităţilor formale. Un exerciţiu al imaginarului concentraţionar prins în „chingile” realului, în care diplomaţi, vameşi sunt „funcţionari” ai Istoriei care contabilizează vieţile oamenilor.

A trăi devine o corvoadă, iar libertatea e o năzuinţă ce cu greu poate fi atinsă. Istoria îşi are mecanismele ei de subjugare şi alienare. Un loc al paradoxurilor măcinate de delirul istoric. La masa Istoriei totul e contabilizat. Chiar şi sarmalele. Chiar şi paharul de pălincă.

Spectacolul are loc sâmbătă, 31 octombrie şi este un spectacol în regia lui Marcel Ţop.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.