• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Decembrie , 2016

„La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfinţeşte locul” - Marian Neacşu (PSD), chestorul Camerei Deputaţilor

Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Marian Neacşu, chestor al Camerei Deputaţilor s-au aflat într-o vizită de lucru, în Maramureş, la începutul săptămânii în curs. După discuţiile purtate în biroul preşedintelui Gabriel Zetea, cu privire la proiectele judeţului, atât cele finalizate, cât şi cele aflate în derulare, cei doi reprezentanţi ai Parlamentului României au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Acesta este unul dintre proiectele de succes ale Maramureşului, care a adus unitatea spitalicească în topul spitalelor din România, fiind cotat, în prezent, ca cel mai bun spital de stat la nivel naţional.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a declarat că este foarte important ca judeţul să aibă prieteni în funcţiile de decizie la nivel naţional şi în aparatul propriu al guvernului, oameni care nu ajung în Maramureş doar în campaniile electorale, ci care s-au dovedit a fi, de-a lungul timpului, preocupaţi cu adevărat de problematica locală.

 

După vizita efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Marian Neacşu, chestorul Camerei Deputaţilor, a declarat că a auzit despre realizările din această unitate medicală, însă realitatea a depăşit orice aşteptări. „Am avut o mare, mare surpriză şi nu voi ascunde acest lucru. O cunosc pe Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean «Dr. Constantin Opriş», deoarece am lucrat alături de dânsa la modificările pe care dorim să le aducem Programului Naţional de Sănătate.

Mi-a povestit, de-a lungul timpul, cum a reuşit să reformeze instituţia medicală, însă când am văzut cu ochii mei realitatea, când am stat de vorbă cu personalul medical, cu personalul sanitar, cu pacienţii, aprecierea mea faţă de dânsa a crescut şi mai mult. Nici nu am realizat, până nu am ajuns în Baia Mare, câte lucruri minunate pot fi realizate cu economicitate şi dăruire. Am observat eficienţa cu care managerul Sorina Pintea conduce spitalul judeţean, am remarcat calitatea actului medical. Am găsit aici o mare familie, o familie care cuprinde conducerea unităţii medicale, personal medical şi sanitar, personal TESA şi pacienţi.

 

Am rămas încântat să văd deschiderea cu care ne-au vorbit medicii, asistentele şi infirmierii, să îi văd zâmbind când îşi văd managerul, am văzut pacienţi mulţumiţi şi care creditează acest sistem medical de sănătate din Baia Mare. În puţine locuri în care am ajuns am simţit cât de adevărat este proverbul că «omul sfinţeşte locul». În cazul Sorinei Pintea, acest proverb este unul cât se poate de real, fiindcă manageriază aproape 2000 de angajaţi şi aproape 1000 de paturi spitaliceşti cu zâmbetul pe buze şi cu o dedicare ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Felicitările mele, sincere şi din suflet”, a încheiat chestorul Camerei Deputaţilor, Marian Neacşu. 

 

 

Sorina Pintea: Suntem unul dintre cele mai bune spitale din ţară fiindcă lucrăm în echipă

 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Sorina Pintea, a arătat că a primit cu bucurie vizita colegilor din aparatul central, reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor, care au cerut detalii despre evoluţia unităţii medicale.

 

„În fiecare discuţie pe care o am, subliniez faptul că suntem unul dintre cele mai bune spitale din ţară fiindcă lucrăm în echipă. Oricine vine la noi găseşte o echipă unită, sudată, cu adevărat o mare familie care cuprinde angajaţi şi pacienţi deopotrivă. Pacientul se află în centrul reformei în sănătate, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă, acesta a reprezentat mereu prima noastră preocupare şi grijă. Mi-a făcut plăcere să îl revăd pe chestorul Marian Neacşu, pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache. I-am condus în Unitatea de Primiri-Urgenţe, un proiect demarat de Raed Arafat la care am făcut completări şi le-am prezentat ultimele dotări, precum şi cabinetul de stomatologie de urgenţă. Am fost, apoi, pe Secţia de Terapie Intensivă şi am subliniat faptul că Programul Naţional de Sănătate merge foarte bine pe Terapie Intensivă.

Am ajuns la Ortopedie, dar şi pe alte secţii, pentru a putea să ia contact direct cu personalul angajat şi cu pacienţii. În secţia cu paturi au cerut mai multe detalii despre modalitea de finanţare. Le-am prezentat problemele cu care ne confruntăm, lipsurile pe care le avem, dar am subliniat faptul că, din punctul de vedere al echipei de la Spitalul Judeţean, considerăm că nu suntem perfecţi, însă suntem perfectibili.

Mereu este loc de mai mult şi de mai bine, iar noi avem nevoie de finanţare continuă în aparatura medicală şi în instruirea medicilor, pentru a fi într-o permanentă evoluţie al cărei scop este: mai mult şi mai bine pentru fiecare pacient al nostru”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

 

 

„Nici nu am realizat, până nu am ajuns în Baia Mare, câte lucruri minunate pot fi realizate cu economicitate şi dăruire. Am observat eficienţa cu care managerul Sorina Pintea conduce spitalul judeţean, am remarcat calitatea actului medical”.

Marin Neacşu

 

 

„Mereu este loc de mai mult şi de mai bine, iar noi avem nevoie de finanţare continuă în aparatura medicală şi în instruirea medicilor, pentru a fi într-o permanentă evoluţie al cărei scop este: mai mult şi mai bine pentru fiecare pacient al nostru”.

Sorina Pintea

 

 

Comandat de PSD Maramureş. Executat de New Media S.R.L. CUI MANDATAR FINANCIAR 11160007

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.