• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Septembrie , 2019

La Oncești s-a desfășurat a-II-a ediție a „Zilei Dacilor liberi”

Duminica trecută, onceș­te­nii au îmbrăcat straiele de sărbătoare pentru a mar­ca Ziua Comunei On­cești, respectiv a doua ediție a Zilei Dacilor Liberi. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Oncești, cu sprijinul financiar și logistic al Consiliului Județean Maramureș.
Ziua a debutat cu săvârșirea slujbei religioase la Biserica Ortodoxă din comuna Oncești, apoi onceștenii și invitații lor s-au reunit la sfințirea troiței închinate eroilor căzuți în primul și al doilea Război Mondial. După acest moment, onceștenii în costume tradiționale împreună au pornit în căruțe trase de cai și cu multă voie bună, în alai, spre scena din centrul comunei.

Executivul Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a felicitat administrația comunei Oncești pentru activitatea de până acum și pentru organizarea evenimentului „Ziua Dacilor Li­beri”. Primarului Matei Godja i s-a transmis multă putere de muncă, dorindu-i să continue proiectele și planurile începute pentru dezvol­tarea comunei.
„Suntem într-o comună cu un primar gospodar, pe care se cuvine
să-l felicităm și să-l încurajăm în ac­tivitatea sa. Mă bucur să văd că
pă­s­­trați tradiția și obiceiurile autentice, pentru că trebuie să promovăm ce e al nostru”, a subliniat vicepre­șe­dintele Doru Ioan Dăncuș. Pe scenă au mai urcat prefectul Vasile Mol­dovan, primarii comunelor
Bogdan Vodă - Anuța Bizău, Vadu Izei - Petre Vlașin, Botiza - Florea Poienar, Ocna Șugatag - Mihai Ivasziuk, viceprimarul comunei Desești – Vasile Verdeș și fețe bise­ricești invitate la eveniment.

Invitații au vizitat standurile cu produse tradiționale ale meșterilor po­pu­­lari locali și au gustat din bu­­nă- ­­tățile pregătite cu această ocazie. În programul artistic întins pe parcursul a mai bine de șapte ore, au evo­luat ansambluri din comuna Oncești, Breb, Sighetu Marmației, Desești, artiștii Florentina și Petre Giurgi, Voichița Nemeș-Andreica, Găvrilă Dunca, iar seara s-a încheiat cu recitalul artistei Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.