• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2012

LA MULŢI ANI, IUBITĂ ŢARĂ!

Este urarea pe care toti copiii Grădiniţei Step By Step Baia Mare o fac, la ceas aniversar, de 1 Decembrie – ziua înfăptuirii Marii Uniri a tuturor românilor !

 

Copiii, strănepoţii marilor înaintaşi, învaţă prin toate activităţile derulate în această perioadă, că România este ţara cea mai frumoasă, binecuvântată de Dumnezeu cu frumuseţi neasemuite, oameni harnici şi iubitori de neam, care poartă un nume frumos – ROMÂNIA

 

În aceste zile, colectivul didactic al grădiniţei, cu tactul şi profesionalismul ce-l caracterizează, se străduieşte să insufle în sufletul inocent şi pur al copilului mic, sentimentul patriotic de dragoste de ţară şi înaintaşi, după puterea de înţelegere a vârstei preşcolare– România Mare este o patrie de poveste, cum nu-i alta pe pământ, este crângul, rândunica, pâinea aburind pe masă sau zâmbetul gingaş şi adevărat al pruncilor jucându-se liber în pacea ce-i înconjoară.

Preşcolarii grupei mari sunt protagoniştii unui scurt moment artistic închinat marii sărbători. Îndrumaţi de educatoarele Irina Ilieş şi Mariana Seling, copiii îmbrăcati în minunatele costume populare maramureşene, ,,dialoghează’’ prin cântec, poezie, culoare şi poveste cu eroii neamului, care n-au precupeţit eforturi pentru dreptate şi unire, învaţă pas cu pas ce înseamnă dragostea de neam şi ţară, descifrează, potrivit vârstei, imnul ţării, stema, confecţionează steagul tricolor, purtător de împliniri şi suferinţe, recunosc chipuri de mari înaintaşi, redau în lucrări practice inedite steagul marii Românii sau harta ei, aşa cum o simt sau o pot reprezenta.

Sala de spectacol a grădiniţei răsună de glasurile cristaline interpretând Hora Unirii, toţi se prind într-o horă a veseliei şi bunei dispoziţii, ca un gând şi o urare de suflet aduse în moment de sărbătoare.

Prin tot ce am întreprins în acest frumos context, toţi deopotrivă mari şi mici, adulţi şi copii, trebuie să ştim că 1 Decembrie este ziua în care iubim şi traim româneşte, sărbătorind o pagină sublimă a istoriei româneşti.

 

Director Prof. Mariana Seling

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.