• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2014

LA CAMBRIDGE, între şerpi şi bufniţe

Asociaţia PARTES şi-a continuat munca în cadrul primului său proiect internaţional, “Terapii Asistate de Animale de Companie. Învăţând cu ei”, participând la ce-a de-a doua întâlnire cu partenerii săi, de această dată la Cambridge, în Anglia.

Organizaţia Transformând Luminile Roşii în Verde a fost gazda primitoare a acestei acţiuni, între 16 şi 18 ianuarie. Pe lângă discuţiile despre ce s-a lucrat deja pe proiect şi planificarea paşilor următori, partea cea mai interesantă a fost reprezentată de posibilitatea de a asista şi a ne implica în activităţile de terapii asistate de animale, pentru persoanele cu nevoi speciale cărora organizaţia îşi dedica activitatea.

Am avut, astfel, ocazia să vedem bucuria beneficiarilor, schimbarea stării lor de spirit, dispoziţia de a relaţiona cu animalele a celor care refuză relaţionarea cu persoane, şi multe altele. Am avut chiar ocazia să simţim chiar noi cum este să ţii un şarpe sau o bufniţă, şi chiar să ajutăm colegi şi beneficiari englezi să-şi învingă temerile şi să facă acelaşi lucru.

Alte surprize pregătite au fost întâlniri cu o profesoară universitară care, în urma unei probleme medicale, a ajuns în fotoliu rulant şi beneficiază de ajutorul unui câine special antrenat pentru asta; şi cu un Consilier Regional şi Directoarea Serviciilor Sociale pentru persoane cu nevoi speciale din Regiunea Cambridge.

Fireşte că, pentru profesioniştii de la Asociaţia PARTES, care activează în domeniul activităţii sociale non-profit, a fost, la fel ca pentru toţi partenerii prezenţi, un privilegiu şi să ia contact cu lumea academică şi universitară din Cambridge. Sutele de ani de tradiţie şi istorie se simt la fiecare pas, în fiecare parte a oraşului.

 

Proiectul are 7 parteneri: Asociaţia PARTES din România, precum şi alţii din Spania, Lituania, Ungaria, Estonia, Italia şi gazda noastră din Marea Britanie.

 

În cei doi ani de muncă în comun, partenerii vor realiza mai multe produse: o broşură şi un manual/ghid, cât şi un film în fiecare ţară, despre felul în care se lucrează corect cu animale pentru a îmbunătăţi situaţia şi starea persoanelor cu nevoi speciale.

În urma proiectului, Asociaţia PARTES va aduce cunoştinţele dobândite în folosul persoanelor cu nevoi speciale. Dorinţa este ca, în acest fel, calitatea vieţii acestora să crească simţitor.

 

Proiectul se va încheia în 31 iulie 2015 şi este finanţat de Comisia Europeană, prin programul Învăţare de-a Lungul Întregii Vieţi - Parteneriate de Învăţare Grundtvig.

 
 

Asociaţia PARTES a fost înfiinţată în anul 2011, cu scopul de a stimula implicarea cetăţenilor în viaţa comunităţii, prin responsabilitate, participare civică şi coeziune socială.

 
 
Andrada CRĂCIUN, Preşedinte

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.