• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Februarie , 2014

Între americanul Valentine’s Day şi românescul Dragobete, Asociaţia American International School of Transylvania propune comunităţii băimărene o serie de evenimente, dat fiind că iubirea manifestată şi exprimată de adulţi îşi are rădăcinile în atitudinile şi sentimentele cultivate în copilărie.

 

Pentru a ne bucura de compania unor adulţi responsabili, atenţi la nevoile şi sentimentele celor din jur, care-şi respectă semenii şi mediul în care îşi desfăşoară activitatea, echipa noastră va mai face câţiva paşi în sensul misiunii pe care şi-a asumat-o, aceea de a investi în oameni. Astfel, vom încerca să dăm mai mult conţinut celor patru litere care vor umple mass-media în această perioadă: L.O.V.E. după cum urmează:

 

În 14 februarie vom aduce în jurul unei mese rotunde mai multe generaţii de persoane cu suflet tânăr. Participanţii, cu vârsta între 18 şi 80 de ani, din România şi din străinătate, vor discuta, între orele 10:00 şi 12:00 la sediul Rivulus Pueri, despre manifestarea sentimentelor în perioade de timp şi în contexte culturale diferite.

 

Luni, 17 februarie, colegii noştri internaţionali vor organiza manifestarea Let Our Voices Echo! (Fie ca vocile noastre să răsune!) în intervalul 18:00 – 20:00 la Gold Plaza.

Sunt invitaţi toţi cei care doresc să asculte muzică internaţională, să discute despre problemele cu care se confruntă tinerii peste tot în lume, să se informeze cu privire la oportunităţi de voluntariat în Europa şi să interacţioneze în limba engleză în cadrul unor activităţi de educaţie nonformală. Ne dorim ca astfel tinerii să se poată face auziţi şi mai ales să fie ascultaţi atunci când îşi manifestă sentimente şi dorinţele în mod public. 

 

Deoarece respectul pentru mediul înconjurător trebuie cultivat de timpuriu pentru a forma adulţi responsabili şi conştienţi de modul în care manifestările lor afectează viitorului nostru al tuturor, marţi, 18 februarie echipa American International School of Transylvania va face o vizită Grădiniţei „Step By Step”, purtând mesajul Love Our Valuable Earth! (Să iubim preţiosul nostru Pământ!). Astfel, timp de două ore, copiii vor fi implicaţi în jocuri şi activităţi pe teme de mediu, limba de comunicare cu aceştia fiind limba engleză.

 

Voluntarii noştri vor avea prilejul de a deveni ambasadori ai ţărilor lor miercuri, 19 februarie, în cadrul activităţii Let Our Volunteers Educate! (Voluntarii noştri sprijină educaţia!) organizată în parteneriat cu Colegiul Tehnic George Bariţiu din Baia Mare. În acest context, elevii băimăreni vor putea face exerciţii de cultură lingvistică, învăţând noţiuni de bază, litere şi sunete specifice limbilor daneză, poloneză şi germană, cu sprijinul unor tineri care au aceste limbi materne.

 

Din dorinţa de a scoate în evidenţă exemplele de bună practică din sistemul de învăţământ românesc şi a oferi copiilor, pe de o parte, oportunitatea să facă aprecieri personale cu privire la şcoala lor şi mediul în care se formează, şi şcolilor, pe de altă parte, posibilitatea să se vadă prin ochii copiilor care le frecventează, am decis, împreună cu şcolile partenere, ca în data de 20 februarie să expunem rezultatele exerciţiului de educaţie nonformală „photovoice” sub sloganul Leaders Of Valuable Education (Lideri ai educaţiei de calitate) la Gold Plaza în intervalul 10:00 – 20:00.

 

În 21 februarie, vineri, vom încheia seria L.O.V.E în spiritul Living Our Values Everyday! (Valorile noastre se trăiesc în fiecare zi!).

Colegii noştri internaţionali vor organiza activităţi educative de promovare a valorilor, a bunelor maniere şi a comportamentelor adecvate în grupul de prieteni şi în comunitate în Grădiniţele Teddies, Maya şi Bentipami. Copiii vor fi stimulaţi să intre în jocuri de rol, să identifice, sancţioneze şi corecteze atitudini necorespunzătoare, dar şi să reproducă aceste lecţii de bună purtare în relaţiile cu alţi copii din familie sau din anturaj. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.