• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Octombrie , 2014

Klaus Iohannis, un învingător în vizită în Maramureş

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, alături de co-preşedintele Vasile Blaga, preşedintele TNL, Florin Alexe şi conducerea ACL Maramureş au vizitat ieri fabrica Italsofa şi alte companii importante din municipiul Baia Mare. În a doua parte a programului, Klaus Iohannis s-a deplasat la Sighetu Marmaţiei, unde a deschis cea de-a opta ediţie a Şcolii Politice „Gheorghe I. Brătianu”.

 

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a vizitat secţiile fabricilor, a stat de vorbă cu angajaţii şi a felicitat conducerile societăţilor pentru cifrele de afaceri realizate. Alături de liderii ACL de la centru au fost preşedintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş, deputatul Mircea Dolha, preşedinte PNL Baia Mare, avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtător de cuvânt PNL Maramureş, Călin Bota, liderul grupului PNL din Consiliul Local Baia Mare, fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel şi alţi reprezentanţi ai ACL Maramureş.

 

Candidatul ACL la Preşedinţia României consideră că industria şi energia trebuie să devină vectori constanţi ai competitivităţii economiei României, prin investiţii susţinute şi mediu concurenţial. Potrivit programului prezidenţial „România Lucrului Bine Făcut” al lui Klaus Iohannis, o politică industrială coerentă trebuie să facă din industria românească un veritabil actor european. Liberalismul şi politicile economice de dreapta vor conduce la dezvoltarea clasei de mijloc în România, aceasta fiind coloana vertebrală a unei naţiuni şi cel mai elocvent criteriu de prosperitate a unei societăţi.

 

În a doua parte a zilei, Klaus Iohannis s-a deplasat la Sighetu Marmaţiei, acolo unde, în prezenţa a peste 500 de tineri liberali, a deschis cea de-a opta ediţie a Şcolii Politice „Gheorghe I. Brătianu”. De asemenea, Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Troiţa Brătienilor şi a vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei. Evenimentul politic este organizat de Tineretul Naţional Liberal cu sprijinul primarului municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, preşedintele PNL Maramureş.

 

„Ce veţi vedea la Sighetu Marmaţiei în zilele următoare, cu mărturii ale celor care şi-au pierdut viaţa în temniţă, memoria celor care şi-au pierdut viaţa în închisoarea pe care am vizitat-o, ne obligă să dăm acestei ţări un preşedinte de dreapta, ne face responsabili pe fiecare dintre noi de a ne hotărî destinul. Istoria se repetă. Dacă nu vom deschide bine ochii şi nu privim realităţile de astăzi, riscăm să se repete. Astăzi când se cumpără primari cu bani, când primarii se ameninţă. Astăzi când, dacă eşti de altă culoare decât cea roşie, rişti să ţi se întâmple lucruri. Credinţa pentru care au murit acei liberali şi ceea ce am văzut la Memorial sunt lucrurile care trebuie să ne ducă pe noi înainte. Eu cred că această zi la Sighetu Marmaţiei va marca nu numai un nou început al Tineretului Naţional Liberal, într-o formulă de unire şi unitate cu PDL şi cu tinerii din acest partid, ci şi un nou început pentru România. Un nou început cu Klaus Iohannis”, a declarat Ovidiu Nemeş, preşedintele PNL Maramureş.

 

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, s-a aflat pentru prima dată în municipiul Sighetu Marmaţiei. Liderul PNL a fost primit aşa cum e tradiţia locului, cu pâine şi sare. 

„Pentru mine este o zi emoţionantă. Eu sunt pentru prima dată aici, în Sighetu Marmaţiei şi mulţumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt foarte bine-venit aici, la dumneavoastră, la Sighetu Marmaţiei. Am venit aici în calitatea mea de co-preşedinte al Alianţei Creştin-Liberale, în calitatea mea de preşedinte al Partidului Naţional Liberal dar şi în calitatea mea de candidat la Preşedinţia României. Sunt, cred, primul candidat la Preşedinţia României care nu a fost membru în Partidul Comunist Român şi totuşi am trăit o parte semnificativă din viaţa mea în comunism, mai exact toată tinereţea mea. Pe de altă parte, sunt un candidat total atipic pentru Preşedinţia României. Sunt un candidat total atipic fiindcă reprezint în etapa de contopire a două mari partide ambele partide şi sunt un candidat care a fost de unii acuzat, de alţii lăudat că este minoritar, dar cu certitudine nu sunt un candidat tipic. Cred că a fost nevoie de 25 de ani pentru ca voinţa politică să devină mai puternică decât ambiţia politică. Dacă e bine, dacă e trist, este la latitudinea dumneavoastră să evaluaţi. Parcursul României ar fi fost cu certitudine altul dacă românii ar fi înţeles mai repede că dreapta politică este singura care poate să garanteze un parcurs democratic liber al României, un parcurs care duce la occidentalizarea României”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis a afirmat la Sighetu Marmaţiei că, în calitate de preşedinte al României, va pleda pentru construirea unui muzeu al Comunismului.

 

„Suntem în 2014, într-o etapă electorală când cred că este foarte important pentru noi toţi să ne amintim de istoria noastră recentă. Nu vorbesc de ultimii 25 de ani ci de anii de tristă amintire de înainte de perioada comunismului. Am fost foarte impresionat când am parcurs Memorialul, celulele, şi ni s-a spus cum s-a reabilitat clădirea, cum a fost transformată încet şi sigur într-un memorial. Emoţia mea nu a venit neapărat din exponate, nici din clădire sau din arhitectura clădirii ci a venit prin conştientizarea a ce orori au putut să aibă loc în acele spaţii. Este atât de oribil şi atât de trist, după părerea mea, un astfel de Memorial ar trebui să arate poate un pic mai mult din ceea ce s-a întâmplat acolo ca şi dumneavoastră, tinerii care mulţi nici nu aţi trăit în comunism, şi vi se par că sunt poveşti de istorie, să rămâneţi şocaţi. După părerea mea, vizitatorul unui astfel de Memorial trebuie să iasă de acolo şocat. Altfel riscăm să uităm ororile din propriul nostru trecut. Ele nu trebuie uitate, Ele trebuie aduse în conştiinţa tinerei generaţii într-un mod care lasă o amprentă foarte adâncă. Orice încercare de a atenua sau a face acest trecut mai digerabil, este după părerea mea, o eroare. Numai aşa vom fi în situaţia să transmitem generaţiilor viitoare de ce este important, de ce este vital să ne ferim de comunism. România are nevoie de un mare muzeul al Comunismului şi în calitate de preşedinte voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu”, a mai declarat candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, la deschiderea Şcolii Politice „Gheorghe I. Brătianu”, la Sighetu Marmaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.