• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Iulie , 2019

Juniorii III de la tir - talere din Baia Mare, aproape campioni naţionali

Clubul de tir – talere din cadrul Clubului Sportiv Municipal a fost înfiinţat în anul 1965 şi a fost şi este un club important pentru sportul băimărean. De-a lungul anilor, de aici au venit multe medalii la campionatele europene, mondiale. În momentul de faţă, clubul de tir - talere are câţiva sportivi juniori şi unul la seniori, şi alături de antrenorul Emil Marinescu reuşesc să aducă în continuare medalii şi diplome la competiţiile naţionale şi internaţionale.

 


Recent, a fost un concurs de etapă pentru campionatul naţional şi tinerii juniori băimăreni au venit cu medalii la gât şi zâmbete de campioni la un sport în care trebuie să ai răbdare, tehnică, precizie. Am fost la clubul municipal şi am vorbit cu antrenorul Emil Marinescu des­pre recentele rezultate.
„Eu sunt venit aici din 1975, când am terminat facultatea. De atunci până acum am avut câteva generaţii. L-am avut, îl mai am pe sportivul veteran, campion mondial Attila Ciorba, două medalii la campionatele europene cu Mihaiu Lia. Avem peste 60 de medalii la Bal­caniadă şi la campionatele naţionale peste 160 de medalii. Ultimul sportiv foarte bun este Ionuţ Dancoş care a plecat acu vreo trei ani la Steaua, mai cu de-a sila. Dar a revenit la noi de anul trecut.
Toţi copiii pe care i-am avut i-am luat de la zero. Este un sport frumos, un sport costisitor şi mă bucur că avem câţiva juniori foarte buni. Acum, recent, a fost un concurs de etapă la campionatul naţional şi am o echipă de juniori III şi o fată la juniori I şi pe Dancoş la seniori.
Ionuţ Dancoş este profesor de sport la Dumbrăviţa, cu el am luat locul I la seniori. Doichiţă Cristian, elev în clasa a VIII-a la Şcoala „George Coşbuc”, a luat locul I la juniori III. Iar Bogdan Bârlea un loc II.
Anul trecut, aceşti copii, juniorii III au avut rezultate foarte bune. Doichiţă Cristian a luat un loc II la campionatul naţional, anul acesta merge la locul I şi la individual şi la echipă, iar cu Dancoş mergem la câştigarea campionatului la seniori”, ne-a spus antrenorul Emil Marinescu.

Profesorul băimărean ne-a explicat care sunt costurile pentru susţinerea acestui sport.
„Pe sportiv nu îl costă nimic, toate cheltuielile sunt suportate de club, cheltuieli cu talere, cartuşe, arme. Armele sunt foarte scumpe, cea mai ieftină începe de pe la 2000 şi ceva euro şi se ajunge la 12.000 de euro. Armele de performanţă ţin câte 10-12 ani, depinde cum le întreţii. Avem arme de acum 15 ani! Aici la club nu avem armurier, există la Bucureşti un armurier în cadrul federaţiei de tir. Baza de antrenament este la Tăuţii de Sus, lângă fostul poligon al gărzilor patriotice. Acolo avem două standuri, acolo ne antrenăm. Chiar anul trecut am ţinut acolo o etapă a campionatului naţio­nal”, ne-a spus antrenorul băimă­rean.

Emil Marinescu este foarte mulţumit de modul în care se pregătesc juniorii şi crede că Doichiţă Cristian are mari şanse să ajungă campion naţional şi cu o carieră internaţională în faţă. 
 

 

 

„Toţi copiii pe care i-am avut i-am luat de la zero. Este un sport frumos, un sport costisitor şi mă bucur că avem câţiva juniori foarte buni. Acum, recent, a fost un concurs de etapă la campionatul naţional şi am o echipă de juniori III şi o fată la juniori I şi pe Dancoş la seniori”.
Emil Marinescu, antrenor

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.