• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Noiembrie , 2016

„Judeţul nostru este cunoscut datorită unor buni ambasadori peste hotare: muzica, gastronomia şi, evident, omenia”

Interviu cu Dan Carpov, consilier superior Biroul de informare turistică şi Salvamont din cadrul CJ Maramureş

 

 

Reporter: O scurtă prezentare a Biroului de informare turistică …

Dan Carpov: Biroul de informare turistică şi Salvamont este o structură a Consiliului Judeţean Maramureş şi are scopul de a oferi informaţii, despre judeţ şi împrejurimi, turiştilor şi celor interesaţi de turism. Atât celor care-i calcă pragul, în spaţiul amenajat în Palatul administrative, la camera 20, cât şi online, prin intermediul siteului visitmaramures.ro.

 

Reporter: Pe scurt, câteva argumente pentru care turiştii ar trebui să aleagă Maramureşul ca destinaţie pentru sărbătorile de iarnă

Dan Carpov: Maramureşul este frumos în oricare anotimp, dar parcă sezonul rece este cel care te poartă cu gândul spre tradiţii, spre port, spre mâncăruri şi cântece tradiţionale. Poate şi datorită celor care au făcut celebre colindele din zonă, sărbătorile de iarnă oferă un spaţiu ideal pentru ca turiştii să fie transpuşi într-o lume a sacrului şi profanului, unde casa-i casa şi masa-i masa. Gazde bune, moroşenii nu lasă pe nimeni flămând şi necolindat, oferind mâncăruri şi băuturi pentru toţi cei care doresc să descopere judeţul în timpul sărbătorilor de iarnă.

Evenimentele din perioada sărbătorilor sunt foarte numeroase şi pline de simboluri şi bucurie. Dacă este şi zăpadă atunci totul se desfăşoară într-un spaţiu ireal, parcă desprins dintr-o poveste de iarnă de pe vremuri.

 

Reporter: Pe scurt, despre târgurile şi evenimentele la care aţi participat şi la care urmează să participaţi în perioada următoare

Dan Carpov: Structura de informare turistică participă, de mai mulţi ani, la evenimente importante de turism şi promovare. La nivel naţional cele mai importante sunt Târgul de Turism al României, cu ediţia de primăvară şi toamnă, iar la nivel internaţional am participat recent la Târgul de turism de la Berlin, dar am fost prezenţi şi la alte evenimente de turism. Pentru perioada următoare ne dorim să participăm la evenimente de promovare turistică în toate locaţiile importante unde vom fi invitaţi de către Autoritatea Naţională în Turism, aceste locaţii incluzând capitale europene, dar şi oraşe importante din Europa şi din lume.

 

Reporter: De obicei, ce îi atrage pe participanţii la astfel de evenimente la standul Maramureşului? Cum e receptat judeţul nostru în ţară? Dar peste hotare?

Dan Carpov: Este interesant să vezi că, indiferent unde participi la evenimente de turism, judeţul nostru este deja cunoscut, datorită unor buni ambasadori peste hotare: muzica, gastronomia şi, evident, nu în ultimul rând, omenia. Judeţul nostru este un brand al României de care suntem mândri şi ne străduim să-l păstrăm şi să-l promovăm aşa cum se cuvine. Tradiţiile şi portul maramureşean sunt o adevărată comoară pentru noi şi pentru România. În evenimentele externe, se discută foarte mult despre muzică, port şi peisajele superbe din judeţ. Un trend al zilei este cicloturismul, o alternativă eco la condusul maşinii, având şi avantajul de a putea să experimentezi mai bine natura şi peisajele.

 

Reporter: Ce v-aţi dori pentru Maramureş, din punct de vedere turistic, pe termen mediu şi lung?

Dan Carpov: Dorinţa mea este să rămânem o locaţie dorită  şi căutată de către turişti, astfel că ne străduim să încurajăm păstrarea tradiţiilor, a muzicii şi a peisajelor, dar şi să trecem cu promovarea în era digital. Pentru aceasta, în scurt timp, vom pune la dispoziţia celor interesaţi o aplicaţie pentru dispozitive mobile care are scopul de a-i sprijini să se orienteze cât mai uşor în Maramureş, dar şi de a-i atrage spre acest tărâm de poveste.

În încheiere, mulţumim celor care ne-au ales ca destinaţie turistică, îi aşteptăm cu drag pe cei care încă nu au ajuns la noi şi îi asigurăm că „Maramureşul - te poartă spre tradiţii!”

 

 

„Maramureşul este frumos în oricare anotimp, dar parcă sezonul rece este cel care te poartă cu gândul spre tradiţii, spre port, spre mâncăruri şi cântece tradiţionale. Poate şi datorită celor care au făcut celebre colindele din zonă, sărbătorile de iarnă oferă un spaţiu ideal pentru ca turiştii să fie transpuşi într-o lume a sacrului şi profanului, unde casa-i casa şi masa-i masa. Gazde bune, moroşenii nu lasă pe nimeni flămând şi necolindat, oferind mâncăruri şi băuturi pentru toţi cei care doresc să descopere judeţul în timpul sărbătorilor de iarnă”.

Dan Carpov

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.