• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 August , 2018

Județul Maramureș va participa la Festivalul Internațional „Centenar Fest”

În contextul aniversării Cente­narului Marii Uniri a României, județul Maramureș intenționează să susțină și să promoveze, prin colaborare la nivel interinstituțional și internațional, proiectele privind celebrarea acestui important eveniment istoric.
Pentru celebrarea celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a României, Centrul Cultural „Vatra” din Republica Moldova organizează, în perioada 15 – 16 septembrie 2018, prima ediție a Festivalului Internațional „Centenar Fest”, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale a României, Minis­terului pentru Românii de Pretu­tindeni, Ambasada României în Repu­blica Moldova, Institutul Cultural Ro­mân „Mihai Eminescu”, Congresul Auto­ri­tăților Locale din Moldova și Uniunii Consiliilor Raionale din Mol­dova.

Scopul evenimentului este de a conserva, perpetua și promova valorile româ­nești și de a scoate în evidență diversitatea și tradițiile comune care stau la baza unității istorice, lingvistice și culturale ale neamului românesc în Republica Moldova. De asemenea, organizarea acestui festival oferă prilejul de a reuni simbolic oamenii care locuiesc între vechile granițe ale Româ­niei Mari și de a le aduce un omagiu celor care au reușit, acum un secol, să împlinească acest deziderat.
Având în vedere adresa Centrului Cultural „Vatra” transmisă Consiliului Județean Maramureș, prin care se solicită implicarea în realizarea acestui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri a fost aprobată participarea unei delegații formată din oficialități, artiști, ansambluri folclorice, persoane care contribuie la valorificarea tradițiilor românești. Totodată, a fost încheiat un acord de cooperare între Consiliul Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Ansamblul Folcloric Național „Tran­sil­vania” în vederea participării la Festi­valul Internațional „Centenar Fest”.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.