• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Noiembrie , 2019

Județul Maramureș, promovat oaspeților de seamă prezenți la „Seara Maramureșeană”

În perioada 14-17 noiembrie, Mara­mureșul este promovat în cadrul Târgului de Turism al României 2019, ediția de toamnă, în scopul creșterii atractivității turistice a județului. Cu acest prilej, Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradi­ţionale „Liviu Borlan” Maramureş și Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş au organizat joi, 14 noiembrie, o „Seară maramureșeană”, inițiativă menită să facă cunoscute demersurile administrației județene pentru promovarea Maramureșului. Consiliul Județean Maramureș a fost repre­zentat de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, alături de care s-au aflat membri ai Serviciului de Relații Publice din cadrul instituției.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai ambasadelor Armeniei, Chinei, Congo, Danemarcei, Egiptului, Emiratelor Arabe Unite, Georgiei, Japoniei, Kazahstanului, Kuweitului, Macedoniei de Nord, Malayeziei, Marocului, Sfântului Scaun, Sloveniei, Republicii Mol­dova, Rusiei și Thailandei. Au răs­puns afirmativ invitației și repre­­zentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați, Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Turismului.

Celor prezenți li s-au adresat ambasadori ai turismului maramu­re­șean precum: Paula Seling, Nicolai Tand, Florentina și Petre Giurgi, Cornelia și Lupu Rednic, Grigore Leșe, Mihai Morar, dar și membri ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Aceștia le-au vorbit oaspeților despre frumusețea Maramureșului, un izvor de tradiții și autenticitate, care trebuie plasat la loc de cinste pe lista destinațiilor turistice din România.
Invitații au avut ocazia de a degusta preparate tradiționale cu specific maramureșean, într-o atmosferă de sărbătoare întreținută de interpreții și dansatorii prezenți. Deoarece uneori cuvintele nu sunt suficiente, în cadrul evenimentului au fost prezentate fotografii și videoclipuri sugestive, menite să stârnească interesul celor prezenți pentru plaiurile mara­mureșene, renumite pentru poten­țialul turistic deosebit, tradițiile nemuritoare și ospitalitatea oamenilor locului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.