• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Martie , 2023

Județul Maramureș, printre destinațiile românești promovate în cadrul Salonului Mondial de Turism de la Paris

 În perioada 16-19 martie, județul Maramureș a fost reprezentat în cadrul Salonului Mondial de Turism - MAP (Le Monde à Paris). Acest eveniment se adaugă seriei de manifestări internaționale de profil, la care județul Maramureș a participat, la invitația Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului. De această dată, pavilionul României a reunit 19 parteneri din întreaga țară, astfel că oferta turistică prezentată în cadrul evenimentului a fost cu adevărat variată. Printre reprezentanții Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului în cadrul manifestării expoziționale s-a regăsit şi Tudoriţa Lungu, secretar de stat, care şi-a manifestat aprecierea faţă de felul în care destinațiile prezente şi-au unit eforturile de promovare.

Delegația județului Maramureș la Salonul Mondial de Turism de la Paris a fost constituită din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș și ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. După ce anul trecut, cu sprijinul Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, județul nostru a beneficiat de promovare în cadrul cotidianului francez Le Figaro, prin articolul intitulat „En Roumanie, voyage dans les murmures du temps au Maramures”, de această dată promotorii Maramureșului au ales să le vorbească direct francezilor despre cele mai atractive resurse turistice, dar şi să le prezinte elemente din tezaurul cultural al destinației.

Vizitatorii standului au manifestat un interes real față de potențialul turistic al județului Maramureș, fiind dornici să afle mai multe, în special despre obiectivele UNESCO, cultura tradițională şi oferta de turism activ. De departe, însă, cele mai apreciate momente în cadrul evenimentului au fost reprezentațiile artistice susținute de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” şi de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” din Constanța, prin care s-au promovat şi valorificat creația folclorică autentică şi identitatea culturală specifică celor două regiuni.

Pavilionul național a fost vizitat şi de către Liviu Rogojinariu, reprezentant al Ambasadei României în Republica Franceză, cu care s-au purtat discuții constructive privind îmbunătățirea reprezentării destinațiilor românești în cadrul târgurilor internaționale. Prezența Maramureșului la cel mai important târg internațional de profil din Franța a constituit o oportunitate deosebită de promovare a județului nostru, pe o piață cu extrem de mult potențial în ceea ce privește turismul de incoming.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.