• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Noiembrie , 2017

Județul Maramureș a marcat un nou succes la Târgul de Turism al României

În timp ce unii rememorau amin­tiri din copilărie - când ală­turi de bunici țeseau la răz­boi -, tricotau, torceau sau îm­ple­teau, alții au fost cuceriți de între­gul proces tehnologic din care rezultă frumoasele costume populare.

Sentimente unice au trăit cei preo­cupați de modelarea lutului, atunci când alături de olarul Daniel Leș au confecționat diverse obiecte din lut. Momente folclorice de excepție au oferit tinerii artiști ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania care au prezentat dansuri din cele patru regiuni etnofolclorice ale Maramu­re­șului. Vocile superbe ale soliștilor Paul Ananie și Carmen Ștețco au răsunat în întreg spațiul expozițional, în acompaniamentul maeștrilor Du­mitru Dobrican, Sorin Rad și Teofil Rad. Publicul s-a încins în horă, iar participanții au jucat și au degustat bucatele tradiționale maramureșene.
În perioada 16-19 noiembrie, standul Județului Maramureș a fost în per­manență unul viu. Activitățile desfă­șurate la stand au stârnit curiozitatea multor vizitatori, astfel că mulți dintre aceștia s-au arătat interesați de pe­trecerea sărbătorilor de iarnă în Ma­ra­mureș, pentru a fi părtași la întregul ritual al Crăciunului, în mod special, noaptea de Ajun. De asemenea, au fost interesați de farmecul Mocăniței și traseul acesteia prin zăpadă, dar și de ofertele de Revelion, cele mai căutate locații fiind cele cu specific tradițional. Interesul turiștilor a fost stârnit, de asemenea, și de premierea celor două destinații europene de excelență, Țara Chioarului și Sighetu Marmației, în cadrul concursului Eden.
O esențială contribuție au avut-o și unii dintre cei mai importanți promotori ai Maramureșului, academicieni, artiști și reprezentanți ai Guvernului României.
Pe parcursul celor patru zile au vizitat standul județului și au vorbit despre frumusețile și valorile Mara­mu­re­șului, vicepreședintele A­ca­demiei Române, academician Ale­xandru Surdu, artiștii Daniel Buz­du­gan, Adrian Sînă, Grigore Leșe, Nicolai Tand și Cristina Cioran, dar și secretarii de stat ai Ministerului Turis­mu­lui, Bogdan Tomoiagă și Cristina Tărteață, secretarul de stat al Ministe­rului Transporturilor, Dragoș Titea, secretar de stat al Ministerului Mediu­lui de Afaceri, Comerț și Antrepre­no­riat, Paula Pârvănescu și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș.

 

 

Pentru marcarea acestei reușite, pe lângă reprezentanții Consiliului Ju­dețean Maramureș și-au adus aportul reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare Turistică, Anca Sava și Andreea Mihali - Borșa, Petru Măran - Sighetu Marmației, Ioana Măran - Oncești, Octavian Bodea și Ionuț Măgurean - Seini și Karin Lachner - Baia Sprie. Esența a reprezentat-o, ca întotdeauna, demonstrațiile mește­ri­lor populari, Maria Zapca și Daniel Leș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.