• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Decembrie , 2015

Jenant, mişeilor! / Poveste de Crăciun: De ce plânge Moşul?

Undeva, într-un sătuc de munte, locuia doamna Luci. Singura învăţătoare din cătunul cu 25 de case şi 5 copii. În ajun de Crăciun, după ce şi-a terminat treburile gospodăreşti, doamna Luci a auzit un zgomot ciudat în cameră. Speriată, a pornit să vadă ce se întâmplă. Era un bătrânel simpatic, cu faţă jucăuşă şi veselă, dar care plângea încet.

„Eşti… Moş Crăciun...”, a apucat să spună ea. „Da, şi vreau să te rog ceva: învaţă-i pe copii!”.

Doamna Luci era contrariată. Moşul, înţelegându-i nedumerirea, a continuat: „Învaţă-i pe copii! Învaţă-i adevărata semnificaţie a Crăciunului, cea veche, care acum s-a uitat cu desăvârşire!”. Ea îl privea şi mai mirată. „Învaţă-i pe copii că verdele proaspăt al bradului de Crăciun rămâne aşa, verde, tot anul, simbolizând speranţa ce nu piere niciodată. Toate acele bradului sunt îndreptate spre  Cer, semn că şi gândurile omului se îndreaptă toate, cu speranţă, spre Dumnezeu”.

A scos apoi din sacul său o stea strălucitoare pe care a pus-o în vârful bradului adus de el. „Învaţă-i pe copii că steaua se pune în vârf de brad ca simbol al promisiunilor pe care noi, oamenii, le-am făcut – către noi înşine sau către semenii noştri – şi pe care ni le reamintim privind steaua de Crăciun, exact aşa cum Dumnezeu a promis să salveze lumea, iar steaua e simbol că El s-a ţinut de cuvânt.”

S-a aplecat în sacul lui şi a scos  globuri roşii. „Învaţă-i pe copii că globurile roşii care ornează bradul simbolizează natura eternă a iubirii. Adevărata iubire supravieţuieşte mereu.”

Apoi  Moşul a scos din sac un ornament cu el însuşi: „învăţaţi-I pe copii că Moşul e doar un Simbol. El simbolizează generozitatea şi binele, dar adevărata semnificaţie a Crăciunului e alta. Învaţă-i că sărbătorile înseamnă linişte şi pace, nu agitaţie şi goană după cumpărături. Învaţă-I că nu e suficient să fim buni o singură zi pe an, că putem dărui şi alte lucruri decât cadourile de sub brad şi că, prea obsedaţi să aibă sărbători perfecte, oamenii ratează esenţialul. „Perfect” e faptul că am ajuns un nou Crăciun”. Doamna Luci îl privea emoţionată.

Atunci Moşul şi-a pus din nou sacul pe umăr şi i-a mai spus în treacăt: „Şi da, mai învaţă-i că, uneori, şi Moş Crăciun plânge. Dar asta e doar o dovadă că el există”.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.