• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Aprilie , 2024

Jenant, mișeilor! Poporul nu greșește. Niciodată

Mă amuzo-enervează teribil specialiștii care ne trag constant de urechi și ne atenționează, ca în vremurile post-decembriste, să „strângem cureaua”. Săptămâna trecută, economistul-șef al BNR a declarat presei că oamenii deja trăiesc cu mult peste posibilități și să nu se mai aștepte să le crească nivelul de trai. „Refolosiți lucruri, reparați-le, sortați plasticele, mergeți mai mult cu mijloacele de transport în comun, să nu mai călătoriți cu avionul, ci cu trenul”, ne avertiza el. Și, ca să aibă tortul cireașă, a afirmat că traiul pe datorie, creditul, nu a existat dintotdeauna și că era „o chestie foarte riscantă până la 1914 și foarte izolată”.

 

În primul rând, domnul economist-șef ar trebui să le spună acest lucru decidenților, cei care cresc datoria publică și costurile de funcționare ale aparatului de stat lună de lună pe spatele mediului de afaceri și al cetățenilor. Apoi, pe principiul „fă ce zice specialistul, nu ce face specialistul”, cred că domnii de la BNR nu tare sunt în măsură să ne dea lecții de economisire.

 

Salariile conducerii Băncii Naționale bat până spre 10.000 de euro,. La care se adaugă prime și facilități consistente. Și, apropo, nu l-am văzut pe niciunul cu pantofii vechi, răsreparați sau călătorind cu trenul.

 

Poate că și bugetarii de lux, ca și ei, trăiesc mult peste posibilitățile financiare ale poporului. Iar crizele multiple, de la covid, la energie, falimente răsunătoare, criza alimentară sau importul de cereale, ne iertați, nu noi, românii, le-am provocat. Ci voi, cei care conduceți și sunteți plătiți de cetățeni să le rezolvați problemele și da, să le creșteți nivelul de trai. Dacă nu puteți, nu ne avertizați cu superioritate să nu ne mai așteptăm la un trai mai bun, plecați acasă!

Pare-se că și voi și noi ne-am depășit posibilitățile.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.