• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Aprilie , 2014

Jenant, mişeilor ! / Ponta, eşti un trădător de Neam!

M-am uitat în DEX, domnule fost procuror. Şi m-am uitat în istorie. Pentru că dincolo de legi, ea este cea care o să vă judece. Şi, da, în cunoştinţă de cauză, vă pot striga de la obraz: sunteţi un trădător de Neam, domnule prim-ministru!

Şi nu mă refer la mizilicurile guvernamentale şi politice. Din fericire pentru dumneavoastră, istoria nu le va reţine. Va reţine, însă, că un institut a cerut, sub antetul Guvernului, demolarea statuii lui Mircea Vulcănescu, un om de stat cum nu puteţi spera c-o să aveţi vreodată în Guvern.

 

Pentru că are ceva ce, de la generaţia ’48 nu am mai văzut decât accidental: tărie morală, onoare şi mai ales patriotism.

Dragostea faţă de un Neam şi o Ţară care azi, printr-un institut aflat sub umbrelă guvernamentală, cere demolarea statuii lui.

 

Nu-i învinuiesc pe cei de la Institutul Elie Wiesel, deşi aş avea argumente. Ei pot cere ce vor în baza unei libertăţi pentru care au murit oameni ca Vulcănescu.

Vă învinuiesc pe dumneavoastră domnule prim-ministru. Şi, mai mult, vă acuz de trădare de Neam. Pe Vulcănescu nu l-ar deranja cererea asta, de fapt, pe cel care a lăsat testamentul „Să nu ne răzbunaţi”, nu l-ar deranja niciuna, oricât de hilară. Dar sunt convinsă că şi el, şi Ţuţea, şi Noica, şi alţi români mari care au suferit în temniţele comuniste ar plânge mai mult pentru acel antet guvernamental, decât pentru orice insultă nedreaptă.

Pentru că, indirect, asta înseamnă că au girul Statului Român. Şi asta înseamnă că, mâine-poimâine, ungurii pot cere demolarea statuii lui Avram Iancu, turcii pe-a lui Ştefan cel Mare.

Guvernul pe care îl conduceţi nu şi-a pus antetul pe niciun document prin care să ceară cinstirea lui Vulcănescu, retrocedarea, în sfârşit, a averii confiscate de comunişti, sau măcar aflarea adevărului despre moartea sa sau mormântul său rămas necunoscut.

În schimb, giraţi demolarea statuii lui şi continuarea în plan moral a crimei calculate de la Aiud.

Ştiu, o să spuneţi că aveţi argumente, că poziţia Institutului nu e totuna cu a Guvernului, că nu intră în atribuţiile dumneavoastră sau că exagerez.

 

Prin prisma istoriei şi a oamenilor ca Vulcănescu, lucrurile sunt mai simple. Logica lui Steinhardt: Este institutul în subordinea Guvernului? Are cererea antetul instituţiei pe care o conduceţi? Cere demolarea statuii unei personalităţi marcante şi a unui Mare Român? Atunci sunteţi un trădător, domnule Ponta. De Neam. Cu DEX-ul şi istoria pe masă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.