• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Septembrie , 2019

Jenant, mişeilor! Omul nou, imbecilitatea veche

„O delegație PCdR a sfidat cu mult curaj mizeria fascistă numită «Memorialul închisorii Pitești» unde jegurile anticomuniste au primit pedeapsa meritată în timpul tovarășului Gheorghiu-Dej. Glorie eternă tovarășului Gheorghiu-Dej! Glorie eternă Armatei Sovietice eliberatoare!”. Șocantul mesaj nu e din anii ’50, ci a fost postat pe facebook de Uniunea Tineretului Comunist, în 19 septembrie 2019, anul în care România marchează 30 de ani de democrație, însoțit de niște fotografii cu tinerii care țin steagul roșu cu simbolurile comuniste și „amenință cu pumnul proletar” în fața fostei Închisori Pitești. Să arborezi simboluri comuniste în fața locului în care s-a derulat „cea mai cumplită barbarie a lumii contemporane”, cum a numit Aleksandr Soljenitin ree­ducarea prin tortură aplicată studenților la Pitești, mi se pare nu grav, ci de neconceput. Numai că, nicio instituție a statului nu
s-a sesizat, considerând că au fost lezate valorile țării sau li s-a adus atingere imaginii foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști tocmai în anul dedicat lor. Nimeni nu s-a alarmat că niște tineri gândesc ca și „tovarășii” de acum o jumătate de secol și consideră în continuare că eroii sunt „jeguri” sau „bandiți”.
Experimentul de la Pitești tocmai asta urmărea, crearea unui „om nou”, fără memorie, fără valori, fără idealuri, un om cu „creierul spălat” care să răspundă prompt ordinelor partidului și securității. Acel experiment a eșuat, după ce a făcut sute de victime, ucise în chinuri groaznice. Dar se pare că „omul nou” a apărut fără tortură fizică, doar prin aplicarea sis­tematică a manipulării, igno­ranței și suficienței.
Comuniștii au greșit, omul nou se poate naște, dar nu prin reeducare, ci prin needucare: din pros­tie, din neantizare și imbecilitate. Și prin neimplicarea nomenclaturii democrației, a oamenilor po­litici care iubesc democrația doar declarativ și care nu au niciun fundament ideologic.
Glorie prostiei înrobitoare!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.