• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Octombrie , 2022

Jenant mișeilor! Luați cu vaccin!

Noi, românii, ne-am obișnuit să iertăm când ar trebui să fim revoltați și invers. Cam așa am făcut și în cazul abuzurilor și al achizițiilor suspecte din pandemie. Bucuroși că am scăpat de „botniță” și „ac”, ne-am fă­cut că am uitat. Nimeni nu a mai fost curios ce s-a întâmplat cu zecile de milioane de doze de vaccinuri cumpărate și, mai ales, cine plătește risipa. Iar acum primim ce merităm. Altă risipă și alți bani aruncați. În timp ce mottoul cu econo­mi­sirea obligatorie și criza a deve­nit obsesiv, în timp ce Gu­vernul ne explică în toate formele că nu are bani, în timp ce românii tremură de frig și de frica facturilor, iată că Guvernul mai găsește niște bani. Nu, nu pentru oameni, ci pentru alte vaccinuri.
Culmea tupeului, anunțul a venit fix la câteva zile după ce parchetul european a anunțat că a deschis o anchetă cu privire
la achiziția de vaccinuri, iar Curtea de Conturi a făcut public un raport devastator pe această temă. Iar la noi un audit realizat de  Ministerul Sănătății arată că, la finalul anului trecut, exista un minus de inventar la vaccinurile COVID, de peste 533 de mi­lioane de lei - adică peste 100 de milioane de euro. După toate acestea, aflăm că România se pregătește să mai dea 1 miliard de euro pentru încă aproximativ 39 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, teoretic adaptate la varianta Omicron. Asta în condițiile în care am folosit doar un sfert din vacci­nurile cumpărate până acum și am plătit bani grei pentru a le distruge pe cele expirate, pentru că nimeni nu le-a vrut, nici gratis.
De unde are România bani pentru aceste vaccinuri? Și, mai ales, ce anume justifică această achiziție într-un moment în care poporul suferă de foame și de frig?
Stați liniștiți, nu va răspunde nimeni. Pentru că nimeni nu în­treabă. Luați cu vaccin, măcar vaccinuri avem suficiente în țara asta!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.