• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Octombrie , 2022

Jenant mișeilor! Hai sictir, smintiților!

Vine o vreme când nu mai e loc pentru formule protocolare și cuvinte frumos îmbrăcate, o vreme în care răbdarea a ajuns la limită și principiul egalității armelor permite o derogare de limbajul elegant. Acea vreme e acum. Da, e vremea în care trebuie să spunem lucrurilor pe nume, smin­tiților-smintiți, corupților-corupți, trădătorilor-trădători. Europa valorilor democratice se prăbușește încet sub greutatea alienării, corupției și nebuniei neomarxiste.

Recent, ministrul egalității din Spania a încurajat copiii să facă sex cu cine vor ei, în baza consimțământului. Să crezi că un copil de 5-7-10 ani are discernământ și își poate exprima un consimțământ liber și valid, trebuie să fii smintit. La fel ca și cei care, căutând scuze de libertate, apără practic această invitație la pedofilie. Pe șleau, astfel de declarații țin doar de patologic, perversitate și nebunie. Pe plan intern, patologia ține de corupție și nesimțire. Nu ai cum altfel să numești nebunia de pe piața energetică de după „liberalizarea pieței” și nici tupeu grav al celor care ne explică plini de emfază că prețurile la energie au crescut din cauza războiului, în condițiile în care 75% din energie e de producție internă. Adevărul e altul și pe unii îi doare, deocamdată doar nepenal: nu, prețurile au crescut din cauza politicii voastre. A neputinței, slugărniciei și obedienței cu care vă grăbiți să puneți cruce obiectivelor energetice de pe plan intern. Aud că pentru Paroșeni, statul nu are 15 milioane de euro să cumpere un utilaj care ar permite funcționarea uzinei 7 zile din 7, nu 2 cât funcționează în prezent. Asta în timp ce vaccinuri de circa 200 de milioane de euro sunt practic aruncate la gunoi. Le plătește cumva Câțu, sau madam Ursula? Nu, le plătesc românii, deși nu ei le-au comandat. La fel cum tot noi plătim factura neputinței, prostiei și nesimțirii voastre! Măcar scu­tiți-ne de discursurile penibile despre nevoia de economie, că prea îl plagiați pe Ceaușescu. Și, apropo, dacă tot ne amintiți de epoca de aur, acuzația de „înaltă trădare” și „subminare a economiei naționale” vi se potrivește din plin și vouă.
Cât despre „marii lideri” europeni, mă gândesc că părinții fondatori ai UE se răsucesc în mormânt când o aud pe frau Ursula dând lecții de transparență, democrație și economie, când afacerea cu Pfizer a rămas neelucidată.
A venit vremea să spunem lucrurilor pe nume: locul vostru nu e în fruntea cetățenilor, ci la ospiciu sau la pușcărie, de la caz la caz.
Așa că, hai sictir, smintiților!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.