• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Februarie , 2023

Jenant mișeilor! Frica ne omoară

Seismele de săptămâna trecută au generat situații tragicomice în România. Pe fondul isteriilor de la TV, dar și a imaginilor terifiante din Turcia, românii au fost răniți nu de cutremur, ci de... frică. Un bărbat a sărit de la etajul 1 al blocului în care locuia, iar o femeie și-a luxat șoldul, pentru că fiică-sa o zorea să iasă din casă. În Constanța, oamenii au ieșit în miezul nopții din case, creând îmbulzeală, pentru că au auzit la TV că va fi cutremur, iar cineva a sunat chiar la 112.

Aceste știri mi-au amintit de asistenta medicală căreia, în pandemie, vecinii i-au aruncat clor pe ușă de teama coronavirusului. Ce s-o fi întâmplat cu viteaza nație română, de iată, la fiecare catastrofă, pandemie sau pericol, noi ne accidentăm singuri înainte să înceapă „lupta” propriu-zisă?  
Cum vedem știrile isterizante de la televizor despre criza de hârtie igienică, dăm năvală să ne facem stocuri; cum auzim că se scumpește benzina, facem cozi uriașe la pompe; cum a izbucnit vreo pandemie, ne închidem în case și ajungem să dezinfectăm dezinfectantul ca să nu ne îmbolnăvim...Și lista poate continuă.

Suntem un popor de isterizați, care crede orice știre apocaliptică și e convins că eminența unei catastrofe este aproape. Culmea e că veștile alarmante au fost de fiecare dată infirmate de realitate. Dar iată că noi continuăm să le credem și să ne isterizăm, ca și cum ar fi prima dată când le auzim.

Ar trebui să ne fie mai teamă că, până ne ucid catastrofele și virușii, ne omoară câte puțin frica irațională și panica.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.