• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Noiembrie , 2019

Jenant, mişeilor! Extremist, despre libertate

Un studiu făcut de CSOP, în parte­neriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, arată că 61% dintre români consideră comunismul o idee bună, iar 50% că înainte de decembrie 1989 era mai bine în România. Nu mă mir. Atâta timp cât intelectualii, pretinși de dreapta, se bălăcăresc în mistificări stângiste, ce să creadă oamenii simpli și cine să educe tinerii?
Iar percepția publicului va fi tot mai deformată, din moment ce, sub „securea politically correct”, cei care spun adevărul vor fi numiți „extre­miști”. De fapt, manipularea func­ționează la fel de bine ca în co­munism, numai că „dușmanii po­porului” au devenit acum „in­to­­leranți”, „fasciști”, „bigoți”.
Dacă adevărul nu e cunoscut atâta timp cât foștii deținuți politici, e drept puțini, trăiesc încă, cum va fi peste 50 de ani? Cum să explici unei generații care nu crede în va­lori, că blocurile, fabricile, canalul Dună­re-Marea Neagră și alte „mari rea­lizări” comuniste nu au nicio valoare pentru că au fost plătite cu sângele a 2 milioane de oameni, cei mai buni fii ai acestei țări?
Dacă îi întrebi direct: „Tu ai fi de acord să vină cineva să-ți ridice cea mai frumoasă casă, cu condiția
să-ţi bat­jo­corească părinții, frații și rudeniile?”, îți răspund precipitat că „nu e același lucru”. E exact același lucru. Deși realizările comuniste sunt mistificate, prețul plătit de români e real și dureros. Și-apoi, ce fel de societate a aceea în care omul e coborât din rangul de fiu al lui Dumnezeu, la cel de animal? Unul dintre efectele comunismului, care persistă încă, este tocmai această criză de valori, repere și elite. De intelectuali care să spună răspicat și acum, ca și atunci, că nu totul este de vânzare. Numai că, intelectualii noștri, în mare parte se străduiesc să nu supere ideologii occidentali care visează la Statele Unite ale Europei, nu memoria strămoșilor cărora le datorăm România de azi. Da, știu. Așa-i că-s extremistă?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.