• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Februarie , 2024

Jenant, mișeilor! / Eminescu cel „plictisitor” și suficiența românilor

Stimați viitori candidați,

 

Începe perioada în care o să vă reamintiți de noi și o să ne bombardați cu scrisori în care ne explicați că „numai împreună, putem reuși”. Vă știm cu toții sloganurile pe de rost și știm și refrenele prin care ne cereți votul.

Așa că, anul acesta, am decis să vă trimit eu scrisori, cu câteva sfaturi (gratuite și bine intenționate) pentru că, dacă nu ne ajută scrisorile voastre, măcar să nu ne enerveze:

1.     Nu mai începeți mesaje cu „dragi”, că nu ne convingeți prin asta că ne iubiți, iar noi, cu siguranță, nu o facem. Nu poți iubi pe cineva pe care nu-l cunoști, iar voi habar n-aveți cum trăiesc majoritatea românilor.

2.     Știu că dă bine să vorbești la persoana întâi plural, dar nu e cazul. Noi și voi nu suntem în aceeași tabără. Noi n-avem ceasuri Rolex la mâini, nu ne permitem chirii de 10.000 de euro și nu primim de la stat nici măcar ceea ce ni se cuvine. Între „noi” și „voi” e o prăpastie uriașă. Noi n-o să vă înțelegem niciodată disperarea după bani, iar voi n-o să înțelegeți niciodată disperarea în care trăiesc majoritatea românilor.

3.     Nu ne mai vorbiți despre viitor și nu ne mai invitați la exerciții de imaginație. Dezamăgirile repetate au distrus speranța și încrederea majorității românilor. N-ai cum să nu fii frustrat și revoltat când te uiți în jur. Generația părinților noștri au muncit o viață, din greu, și tot de o viață fac economie la orice: caută cu disperare un litru de ulei cu 50 de bani mai ieftin și vânează promoții pentru o economie de câțiva leuți. Nu le vorbiți lor de onestitate și demnitate, pentru că sunt un model în acest sens. Răspundeți-le mai bine de ce trebuie să fie ei mereu generația de sacrificiu?

4.     Nu mințiți. Românii nu sunt proști și, chiar dacă par, nu uită atât de ușor. Dacă nu vă trag de mânecă să vă spună că ați mințit, e pentru că uneori consideră că nici măcar atât efort nu meritați.

5.     Nu vă mai comportați ca și cum alegerile ar fi despre voi. Știm, e despre banii și puterea voastră, despre influența, confortul și orgoliul vostru, care sunt cât se poate de personale. Dar nu, alegerile trebuie să fie despre noi, cetățenii, despre viitorul, banii și puterea noastră.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.