• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Februarie , 2021

Jenant, mişeilor! Din învățăturile ÎPS Bartolomeu Anania

În 31 ianuarie s-au împlinit 10 ani de la moartea ÎPS Bartolomeu Anania. În acest context, vă propun câteva dintre citatele extraordinare ale Mitropolitului Ardealului.
* Dragii mei, poluarea nu este doar a apelor, a aerului și a pământului. Există și o poluare a spiritului, care se petrece și în vremea noastră. Este o degradare a simțului moral în societatea noastră. Devenim un popor de sălbatici și devenim, încetul cu încetul, un popor de nesimțiți, asta din cauza, în mare măsură, a ceea ce se întâmplă în mijlocul nostru. Există, totuși, un cod nescris al bunei-cuviințe sociale. Să nu vorbești ceea ce poate supăra pe aproapele tău, vreun cuvânt murdar, o înjurătură, un cuvânt scârbos.
* Recunoștința nu este o virtute, ci este o bună deprindere; face parte din codul manierelor elegante, să știi să te porți.
*Nu este important că pleci, important e să te întorci. Să nu mori rătăcind prin străinătăți, fără să îți aduci aminte că ai un părinte care te așteaptă cu brațele deschise.
* Singurul lucru cert în viața aceasta este moartea.
* Hrăniți speranța cu fapte bune.
* Când te găsești în fundul prăpastiei, să nu disperi, iar dacă ai ajuns în vârful muntelui, să nu amețești. Și să știți că această a doua primejdie este mai mare decât cea dintâi. Pentru că, în fundul prăpastiei, apelezi la rugăciune ca izvor de putere. Când ai ajuns în vârful muntelui, uiți de ea.
* Dorul este un sentiment. Poate cel mai frumos sentiment care poate să îl aibă cineva. Dacă cel mai frumos sentiment și dumnezeiesc este iubirea, iubirea presupune neapărat sentimentul dorului.
* În „Cred, Doamne, ajută necre­dinței mele”, pe de o parte este expresia credinței, iar pe de altă parte expresia corectă a conștiin­ței. Prin urmare, credința ta de om nu este niciodată suficientă ca să umple măsura de sus.
* Dragii mei tineri, voi sunteți în floarea vârstei, trăiți-vă tinerețea! E a voastră! Și trebuie s-o trăiți înainte de a fi prea târziu, dar în limitele decenței și ale bunei - cuviințe. Nu vă imaginați cât este de plăcut să-ți trăiești tinerețea fără ca mai târziu să-ți fie rușine sau să-ți pară rău de faptele pe care le-ai făcut.
* Dacă după moarte nu mai e nimic, ce rost mai are să trăiești, să speri, să te lupți?…
* Este în firea lucrurilor ca un tânăr să fie curios. Fiți curioși! Cât se poate de curioși. În știința voastră, în setea voastră de carte, în setea voastră de educație, fiecare unde îl trage inima, dar nu lăsați curiozitatea să umble acolo unde este în primejdie. Oricât ai fi de curios, nu-ți vei pune mâna într-un cuib de vipere.
* Rugăciunea este cea care străbate orice zid.
* Liturghia este Împărăția lui Dumnezeu deja venită pe pă­mânt. Binecuvântând împărăția, preotul binecuvântează liturghia care urmează să se desfășoare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.