• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Octombrie , 2022

Jenant mișeilor! Colonia-anarhie

Un stat în care clasa politică se teme de popor se numește democratic. Unul în care poporul se teme de clasa politică e un stat dictatorial. Dacă nici poporul nu se teme de politicieni, ci mai degrabă îi disprețuiește, nici politicienii nu se tem de popor, ci îl ignoră, avem de-a face cu o anarhie. Dacă politicienii nu se tem de popor și nu ascultă păsurile lui, ci comenzi „din afară” orice ar însemna asta, definiția e simplă și clară: e vorba de o colonie. România cam asta a devenit în ultimii ani, o colonie-anarhie, cu un imens vid de putere, legitimitate și încredere.
O țară aflată în „război rece” cu ea însăși. Nimeni nu ar putea să ne „faulteze” mai mult decât o facem noi înșine. Exploatarea gazului românesc și criza din energie sunt doar două din multele, miile de exemple în acest sens. Bancurile cu Radio Erevan și Bulă sunt total lipsite de inspirație în comparație cu realitatea mioritică.
Nu există obiectiv pe care cineva să și-l asume și să-l rezolve în interesul poporului, fără să facă „poc” incompe­tența, interesele și absurdul.
Nu există simbol național sau valori peste care să nu fi scuipat vreun influencer, vreun „oinge” politically corect sau vreun progresist. Ne-am dărâmat singuri toate zidurile de apărare și ne mirăm că ne năpădesc non-valorile, importurile progresiste și interesele altora. Nebunia unei lumi aflate la marginea prăpastiei cuprinde paradoxal o țară care cade mereu între scaune la masa marilor puteri. Cred că e timpul să spunem și noi ceva. E destul! Chiar nu poți face risipă de 200 de milioane de euro aruncând vaccinuri comandate de Câțu și Ursula fără ca cineva, altcineva decât noi românii, să le plătească!
Chiar nu poți veni într-o țară în care majoritatea locuințelor au un biet bec, un frigider și un televizor și să le ceri oamenilor să facă economie! Nu poți veni într-un stat în care pensionarii își cumpără jumate din rețeta de medicamente, salam la felie și stau la 18 grade, să le spui să fie solidari cu nu știu cine! Fiți voi solidari cu poporul, nesim­țiților! Iar dacă nu puteți, faceți economie la buget și dați-vă demisia! Oricum, nu mai repre­zentați pe nimeni și nimic, decât pe voi înșivă!

Ați transformat țara asta într-o colonie-anarhie, nu pentru că ea nu poate fi mai mult. Ci pentru că voi nu puteți fi mai mult decât niște biete slugi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.