• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Martie , 2020

Jenant, mişeilor! Bolnavi de iresponsabilitate și lipsă de lideri

În condiții de criză se resimte cel mai mult lipsa unor lideri capabili să dea încredere și speranță poporului. Un lider care să-i determine pe oameni să se oprească din goana nebună din supermarketuri, din panica că nu vor avea cu ce să-și plătească ratele sau din groa­za că vor fi infectați cu co­rona­virus de un iresponsabil cu patalama că e bolnav, care totuși iese în lume.
În timp ce bursele americane au atins niveluri record în timpul discursului lui Trump, românii se prăbușesc și mai abrupt în disperare când ascultă discursu­rile lălăite ale liderilor noștri politici.
În timp ce cetățenii din statele Europei de Vest au primit asigurări că nu vor fi singuri și au văzut fapte care susțin aceste afirmații, românilor le e tot mai clar că sunt, fiecare, pe cont propriu. Lași, fricoși, fără carismă, incapabili să transmită empatie și speranță, liderii noștri politici ne scufundă și mai mult în disperarea cauzată de pandemia de coronavirus, cu toate implicațiile ei. Suntem asemeni unei armate disperate și dispersate, care așteaptă de undeva, de oriunde, un semnal de încredere și o licărire, cât de mică, că „totul va fi bine”.
Dar, neavând liderul care să ne arate direcția, știind că nu avem pe cine ne baza în cazul unui „atac”, am ajuns să ne luptăm între noi, adâncindu-ne și mai mult în egoism și frică.
„Epidemia” de iresponsabilitate și lipsa de lideri sunt la cote mai alarmante decât epidemia de coronavirus. Pentru că vor cau­za efecte pe termen lung. Singurele salvări rămân credința și încrederea.
În toate momentele grele, românii au demonstrat că pot să se ridice dacă au încredere în Dumnezeu și sunt convinși că, cu ajutorul Lui, toate sunt cu putință. Avem șansa de a de­monstra că suntem curajoși și responsabili, pentru ca, peste ani, atunci când vom vorbi des­pre această perioadă, să nu ne fie rușine de noi înșine. Putem fi, fiecare dintre noi, un exemplu pentru ceilalți și, dacă pa­nica e molipsitoare, și curajul poate fi la fel. Și atunci, poate Dumnezeu ne va trimite și un lider adevărat și înțelepciunea de a-l recunoaște și de a-l alege.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.