• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Ianuarie , 2018

Jenant, mișeilor! / 3 lecţii

Lecția Nr.1

Un specialist în vânzări, o secretară și un manager merg să ia masa și găsesc o lampă din antichitate. O ating și din ea iese un spiriduș care spune: „Voi îndeplini câte o dorință pentru fiecare”. „Eu prima, eu pri­ma!” – spune secretara. „Vreau să fiu în Bahamas, pe un iaht, să nu mă gândesc la nimic”. Peste câteva se­cunde dispare. „Acum eu” – spune reprezentantul în vânzări. „Vreau să fiu în Hawaii, să mă odihnesc pe plajă, să mi se facă masaj, să am re­z­erve nesfârșite de Piña Colada și să fiu cu dragostea vieții mele”. Și acesta dispare. „Acum e rândul tău”, îi spune spiridușul managerului. „Eu vreau ca cei doi să se întoarcă la birou după prânz”.

Morala: lasă-ți întotdeauna șeful să aibă primul cuvânt.

Lecția Nr. 2

Un vultur stătea pe un copac, odihnindu-se. Un iepure micuț îl vede și îl întreabă: „Pot să stau și eu ca tine fără să fac nimic?”. „Desigur, de ce nu?” – răspunde vulturul. Iepurele s-a pus sub copac încercând să se relaxeze. Dintr-o dată, apare vulpea, îl înșfacă, după care-l mănâncă.

Morala: pentru a-ți permite să stai și să nu faci nimic trebuie fii foarte, foarte sus.

Lecția Nr.3

Curcanul îi spune taurului: „Visez să mă urc în vârful copacului – oftează el, dar am atât de puțină putere.” „De ce nu ciugulești din gunoiul lăsat de mine? Are o mulțime de elemente nutritive”. Și, într-adevăr, i-a dat destulă putere pentru a ajunge la cea mai mică ramură a arborelui. În ziua următoare a ciugulit mai mult și a reușit să ajungă la cea de-a doua crenguță. În ziua a treia a reușit să ajungă în vârful copacului, dar fiind observat de fermier, a fost împușcat.

Morala: manipularea te va ajuta să ajungi sus, dar nu te va ține niciodată acolo.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.