• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Noiembrie , 2018

Jenant, mișeilor! / 2 ani de când ÎPS Justinian ne veghează din Rai

„Mă văd de multe ori slab, dar mă bucur că văd în jurul meu că toate sunt așezate cum trebuie. Preoții, Preasfin­țitul Iustin și toate celelalte sunt după buna rânduială. În toate văd ajutorul lui Dumnezeu, Care este cu noi și iubește această Eparhie, în fruntea căreia m-a chemat să slujesc. Am trecut prin mari greutăți și am avut multe griji, dar Bunul Dumnezeu ne-a ajutat, I-a fost milă de noi și ne-a ocrotit. S-a îngrijit de mănăstiri, de biserici, de sate, de familii și de credincioși. A fost milostiv cu mine, și prin mine i-a mân­gâiat pe mulți, pentru că în atotștiința Lui a văzut și a cunoscut cât de neputincios și de păcătos sunt, dar și de câtă grijă am fost chinuit pentru viața Bisericii, pentru situația crești­ni­lor și a preoților. Mereu m-am necăjit pentru oameni, iar nepăsarea nu s-a apropiat de mine. Mila de oameni mi-a ars mereu în suflet. Doamne, cât de mult îi iubesc! Toate acestea le vede și le știe Cel Bun, Cel Milostiv, Cel Înde­lung Răbdător, iar asta m-a mângâiat și m-a făcut să am speranța că nu va trece cu vederea osârdia mea pentru toată suflarea. Trăiesc însă cu regretul că nu am fost mai răbdător, că i-am supărat pe mulți. Pentru toate acestea am regretat amarnic și am suferit.
Însă, Dumnezeu, văzându-mi viața și neputința, dar și voința de a fi slugă bună, m-a miluit și i-a miluit pe toți cei din jurul meu. De aceea, cu umilință și căință fierbinte, Îi mulțumesc pentru toate Bunului Dumnezeu, Stăpânului meu, și mă rog nu pentru mine, ci pentru toți frații mei, pentru toată suflarea omenească. Deoarece știu cât de necăjit este fiecare, cât de mult îl tulbură satana. De aceea, cu milă și cu dragoste îl privesc pe fiecare și cer răbdare și iertare pentru toți.
Iată, Doamne, în scris cer: «Iartă-ne pe toți și deschide-ne tuturor Raiul!».  Și, așa cum am strigat în 15 august 2011, în timpul Sfintei Liturghii de la hramul Mănăstirii Rohia, strig și acum: nu vreau să merg fără voi în Rai! Strig și acum cu îndrăzneală, ca o slugă nerușinată și obraznică, strig, mă rog și cerșesc în fața Ta, Bunule – îndură-Te Milostive și Răbdătorule, și fă-ne pe toți vrednici de milostivirea Ta!” - fragment din cartea „Reflecții VI” din Caietele ÎPS Justinian.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.