• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 2 Octombrie , 2016

Ionel Bogdan, un lider liberal care vine!

Reporter: Povestiţi-ne, pe scurt: ce v-a determinat să intraţi în politică?

Ionel Bogdan: Am intrat în politică la 18 ani, cu entuziasmul tânărului care îşi doreşte să mute munţii din loc, să schimbe tot în jurul său. Entuziasmul nu m-a părăsit, şi cred şi astăzi că schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii, de peste 25 de ani, nu se poate produce fără implicarea noastră, a tuturor celor care vrem acest lucru. De aceea, indiferent de parcursul profesional pe care l-am avut, am rămas activ în politică, m-am implicat în munca de jos, în campaniile electorale, am contribuit la dezvoltarea unor proiecte importante, iar acum consider că a venit vremea să mai urc o treaptă, să mă implic şi să le arăt maramureşenilor că se poate şi altfel, că pot fi reprezentanţi de politicieni care muncesc pentru ei, care nu sunt doar simple nume pe o listă care le este vânturată în faţă din patru în patru ani.  

 

Rep.: În urmă cu câţiva ani, un grup de tineri liberali au spus că ei sunt „lupii tineri” din politică, o sintagmă ce a prins la întreaga fracţiune de politicieni tineri, din valul ce dorea să schimbe politica maramureşeană. Credeţi că sunteţi un astfel de „lup tânăr”?

I.B.: Nu ştiu dacă sunt un ,,lup tânăr”, pentru că, aşa cum v-am mai spus, am deja o vechime de 11 ani în politică. Ştiu, însă, că îmi doresc să schimb parcursul Maramureşului, să contribui la dezvoltarea şi modernizarea acestei zone. Nu mai putem sta cu mâinile în sân şi să ne uităm cum pleacă tinerii spre alte oraşe dezvoltate din ţară sau în alte ţări. Avem proiecte concrete pentru a-i convinge pe tineri să rămână sau să se întoarcă acasă, iar în curând vom veni în faţa băimărenilor cu propunerile noastre. 

 

Rep.: A conduce o organizaţie de municipiu reşedinţă de judeţ este o importantă provocare, este o filială în care sunt multe personalităţi, orgolii. Cum faceţi faţă, cine vă ajută?

I.B.: În cele două luni de mandat la conducerea PNL Baia Mare, am reuşit să coagulez o echipă puternică, dornică de muncă şi sigură pe victoria la alegerile din 11 decembrie. Acelaşi spirit de echipă învingătoare se regăseşte şi la nivelul organizaţiei judeţene a PNL şi sunt convins că împreună vom aduce victoria  liberalilor în Maramureş, chiar dacă mai sunt mici orgolii în joc.

 

Rep.: Care sunt modele din politică ce vă călăuzesc paşii pe scena politicii mare?

I.B.: Am două modele în politică. Sunt oameni care au fost deasupra vremurilor pe care le-au  trăit, au făcut schimbări importante şi au scris istorie prin deciziile lor. Este vorba de Ionel Brătianu, un vizionar, admirat deopotrivă de prieteni, dar şi de adversarii politici, şi  de Winston  Churchill, cel care a uimit lumea întreagă prin  perseverenţa  şi  curajul său. Îi admir, deopotrivă, pentru patriotismul lor, pentru principiile în baza cărora au acţionat şi cred că viaţa noastră politică ar fi altfel dacă politicienii s-ar călăuzi măcar după o parte din aceste principii.

 

Rep.: Cum vedeţi activitatea din cadrul CL Baia Mare?

I.B.: Apreciez în mod deosebit activitatea colegilor mei liberali în cadrul Consiliului Local Baia Mare şi îi asigur pe băimăreni că vom promova la nivel local proiecte de dezvoltare importante pentru oraş. Ne vom bate în Consiliul Local pentru a promova dezvoltarea investiţiilor, crearea de noi locuri de muncă, susţinerea tinerilor, dar  şi pentru educaţia şi sistemul de sănătate din oraş. Avem datoria să oprim procesul de stagnare în care a intrat Baia Mare, să revitalizăm economia, să-i păstrăm pe tineri acasă şi să le asigurăm un viitor alături de familiile şi prietenii lor.

 

Rep.: Sunteţi pe lista celor care doresc să candideze la alegerile parlamentare. Credeţi că un parlamentar poate ajuta judeţul, oraşul, mai bine decât cei din administraţiile locale?

I.B.: Cred într-un parteneriat între administraţia centrală, administraţia locală şi legislativ, în care parlamentarul să fie liantul între cele trei componente. Doar împreună putem dezvolta proiecte bune pentru oraş, pentru judeţ, doar împreună putem aduce bunăstare oamenilor. Parlamentarul nu poate dezvolta proiecte dacă administraţia locală nu le implementează, iar cei din administraţia locală au nevoie de o voce care să-i reprezinte şi să-i susţină la nivelul legislativului şi în relaţia cu administraţia centrală. De aceea susţin ideea parteneriatului, singura carte câştigătoare pentru dezvoltarea zonei noastre.

 

Rep.: Ce credeţi că trebuie schimbat în politica judeţului, a municipiului Baia Mare, pentru ca şi în nord lucrurile să meargă spre mai bine pentru maramureşeni, băimăreni?

I.B.: Cred că sunt în asentimentul maramureşenilor când spun că avem nevoie, în judeţ, de mai multă implicare în problemele administrative. Sunt  probleme  de infrastructură,  de investiţii, oamenii au nevoie de locuri de muncă bine plătite şi de şcoli decente pentru copii. Şi mai cred că e nevoie de mai multă transparenţă în cheltuirea banului public, deoarece cetăţenii trebuie să ştie cum sunt cheltuiţi banii din taxele şi impozitele plătite de ei.

 

Cine este Ionel Bogdan

 

Mi-am petrecut copilăria şi o parte din adolescenţă la 12 km de Baia Mare, la Dumbrăviţa, loc pe care l-am părăsit când am plecat la liceu, şi în care revin cu drag ori de câte ori am ocazia. Am continuat studiile liceale şi universitare la Baia Mare, unde am absolvit Facultatea  de Management.

Nu mă pot „lăuda” cu o viaţă studenţească tumultuoasă, deoarece am fost nevoit să mă întreţin singur  şi, prin urmare, m-am angajat chiar după prima lună de studenţie.

Pe parcursul facultăţii, am experimentat multe joburi, de la angajat sezonier, la agent de vânzări şi, mai apoi, reprezentantul unui brand internaţional.

Talentul antreprenorial mi-a dat mereu târcoale  şi am început să-mi dezvolt propriile afaceri, în papetărie, IT, publicitate, consultanţă şi consider că succesul se datorează muncii temeinice şi pasiunii depuse în toate proiectele pe care le-am derulat. 

În paralel, m-am implicat şi în politică, deoarece cred că schimbarea pe care ne-o dorim poate veni doar prin participarea noastră activă. Iar eu m-am implicat  încă de la 18 ani, când am înfiinţat organizaţia de tineret PNL Dumbrăviţa. Au trecut de atunci 11 ani, în care am urcat încet, dar sigur, treptele în  partid. După aventura liberală de la 18 ani, am început să activez  în  Organizaţia de Tineret a PNL Baia Mare, am fost preşedintele acestei organizaţii între 2010-2012, după care am ocupat funcţia de secretar executiv şi vicepreşedinte TNL la nivel naţional.

 

Cred că am făcut treabă bună pe unde am fost, deoarece colegii mei m-au ales vicepreşedinte la nivel naţional, coordonator al departamentului de comunicare online şi, de curând,  preşedintele organizaţiei PNL Baia Mare.

 

Dincolo de politică, de antreprenoriat, consider că cea mai importantă experienţă a vieţii mele a fost ascensiunea pe Kilimanjaro, în 2015, alături de alţi nouă maramureşeni, reuniţi în echipa HHC. Expediţia a fost o premieră în România, fiind una filantropică: s-au strâns 25.000 de euro pentru a fi donaţi, prin intermediul Hope &Home for Children,  unei familii greu încercate de dificultăţi, în vederea achiziţionării unei locuinţe.
Când nu mă ocup de afaceri sau politică, merg în drumeţii şi îmi place să citesc. Visez la o vacanţă la Dumbrăviţa, în livada bunicului, citind o carte.

 

 

„Nu mai putem sta cu mâinile în sân şi să ne uităm cum pleacă tinerii spre alte oraşe dezvoltate din ţară sau în alte ţări. Avem proiecte concrete pentru a-i convinge pe tineri să rămână sau să se întoarcă acasă, iar în curând vom veni în faţa băimărenilor cu propunerile noastre”.

 

Ionel Bogdan

Comentariile celorlalți

Baimarean pe 24.10.2016 la 16:47
Sunt pentru promovarea tineretului! Ar fi necesar in toata tara sa fie promovati, tinerii, care doresc sa munceasca si sa fie ajutati si ..lasa ti sa ti indeplineasca atributiunile!! Suntem.. satui.. de certuri, de acuze si de a nu face nimic pt. ce i care i au votat!! Stau se cearta, cheltuiesc banii nostri, se plimba si...nu produc ..nici matreata!! Suntem...SCARBITI...de asa politica de 2 bani!! E timpul sa si munciti! Salariile, pensiile vs. sa fie reale, nu umflate n ultimele luni statele de plata! Nu i corect! Vrem salarii si pensii dupa munca prestata!1 Egalitate intre noi!! Ne am saturat de ..mizeriile celor 26 ani !! GATA!!
Filip pe 04.10.2016 la 23:34
Frumos spus.Intentii nobile de viitor. Si tanar si liber,poate si frumos. Personal as dori sa realizezi tot ce ai spus in interviul de mai sus dar avand in vedere vechimea in politica am dedus,cu parere de rau,ca sunteti urmasul lui Traian,nu al Imparatului ci a lui Basescu.Asta inseamna ca timp de zece ani ati fost de acord cu actiunile MAFIEI CIUMA PORTOCALIE BASISTA. Ca incheiere: in prezent nu exista PNL. iar Bratianu s-ar rasuci in mormant daca ar vedea ce s-a ales de PNL.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.