• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 14 August 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 August , 2022

Ionel Bogdan: Tabere de vară pentru 282 de olimpici maramureșeni, parte a programului „Susținem excelența”

În ședința de joi, 28 iulie, a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au adoptat proiecte importante pentru dezvoltarea județului, printre care și cel care prevede organizarea unor tabere de vară în Maramureș pentru elevii olimpici care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele județene, naționale și chiar internaționale.

Proiectul adoptat prevede încheierea unui Acord de cooperare între Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, prin care va fi realizat proiectul „Tabăra de vară pentru elevii olimpici”.  Aceste tabere vor avea loc pe tot parcursul lunii august 2022, la care vor participa 282 de elevi olimpici din Maramureș, iar taberele vor fi organizate în grupe a câte 30-40 de copii olimpici.

Scopul acestui proiect este sus­ținerea și recompensarea elevilor capabili de excelență, cultivarea și promovarea performanței în educație, dar și susținerea profesorilor care s-au implicat în pregătirea acestor elevi minunați.
Activitățile pe care copiii le vor avea în cadrul acestor tabere fac parte din mai multe domenii, precum: arte, biologie, limba și literatura română, limbi moderne, fizică, chimie, astronomie, istorie și geografie, dar și tehnologii.

Ionel Bogdan, președintele admi­nis­trației județene, a vorbit în cadrul ședinței despre importanța susținerii educației și a excelenței în învățământul maramureșean:

„Acest proiect este unul la care țin foarte mult și pe care îl realizăm în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Este vorba de organizarea unor tabere de vară, în luna august 2022, pentru toți elevii maramureșeni care au obținut rezultate excepționale la concursurile și olimpiadele jude­țene, naționale și internaționale. Susținem excelența în educație și suntem alături de elevii și profesorii care, prin multe ore de studiu și muncă, aduc cinste județului Ma­ra­mureș prin performanța obținută în educație”.
Tot în sprijinul elevilor, în ședința de joi, 28 iulie, aleșii județeni au aprobat proiectul „Primul ghiozdan” pentru anul școlar 2022-2023, prin care se vor oferi tuturor copiilor înscriși în clasa pregătitoare din Maramureș ghiozdane echipate cu rechizitele necesare.
În luna august, Consiliul Județean Maramureș va vota proiectul prin care se vor premia elevii din Mara­mureș care au obținut rezultate maxime la Bacalaureat, respectiv Evaluare Națională, în acest an.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.