• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 7 Mai , 2013

Invitaţie la teatru. „Făt-Frumos cel mofturos şi un Zmeu întors pe dos”

Vineri, 10 mai, de la ora 10, la invitaţia UAC Europe şi a Asociaţiei NEMUS, Secţia Păpuşi a Teatrului Municipal Baia Mare prezintă la căminul cultural Dumbrăviţa spectacolul pentru copii “Făt-Frumos cel mofturos şi un Zmeu întors pe dos”. Intrarea este liberă. Mai mult, pentru copiii din celelalte sate care aparţin de comună, UAC Europe şi Asociaţia NEMUS vor asigura gratuit transportul, iar cadrele didactice vor asigura supravegherea micuţilor. 

 
 

Toţi copiii din comuna Dumbrăviţa, însoţiţi de cadre didactice sau părinţi, sunt invitaţi la un spectacol de excepţie, susţinut de Teatrul de păpuşi Baia Mare, care a avut un succes fulminant în Baia Mare, dar şi în localităţi învecinate, precum Zalău. La invitaţia UAC Europe şi a Asociaţiei NEMUS, actorii teatrului băimărean vor prezenta, în 10 mai, începând cu ora 10, un spectacol la Căminul Cultural Dumbrăviţa. Intrarea este gratuită, iar organizatorii asigură şi transportul copiilor de la şcoli şi grădiniţe.

Spectacolul „Făt Frumos cel mofturos şi un Zmeu întors pe dos”, ne prezinţă un Zmeu cu adevărat neobişnuit, el este un Zmeu sensibil, bun, care se emoţionează, plânge, se îndrăgosteşte şi iubeşte, care cântă şi dansează. Împreună cu Făt-Frumos, care este răsfăţat, gelos, egoist şi împreună cu o prinţesă vom vedea un spectacol muzical, amuzant şi antrenant, interactiv, care este mult îndrăgit de copii.

Vă aşteptăm cu drag!

 
 

Scenariu: Ludmila Doicu

Regia artistică: Mihai PĂUN

Scenografia: Iuliana Ghiorghiţă

Muzica şi Ilustraţia Muzicală: Cristian Doicu

 
În distributie:

Ruxandra Lăzărescu

Camelia Strat
Liliana Voş
 

Toate decorurile şi costumele sunt executate în atelierele Teatrului Municipal: croitorie bărbaţi: Zenovia Bucşa, Cristian Goga; croitorie femei: Szabo Gyongyi, Emilia Chifor; atelier tâmplărie: Vasile Dănuţ Bozântan; atelier lăcătuşerie: Ioan Hozaş.

 
 

În Baia Mare, prima trupă de teatru (semiprofesionistă) s-a înfiinţat în anul 1796, sub directoratul lui János Nagy.

La data de 30 decembrie 1952, se înfiinţează un Teatru de Stat (denumit ulterior „Dramatic”, iar în prezent „Municipal”) cu sediul iniţial în sala cinematografului „Popular”.

 

La inaugurare, a avut loc premiera spectacolului Crângul de călini de Al. Korneiciuk, în regia lui Octavian Rappaport.

De atunci şi până în prezent s-au jucat peste 350 de premiere şi mii de spectacole.

Un moment aparte în istoria teatrului din Baia Mare l-a constituit prezenţa lui Liviu Ciulei. Marele regizor a montat aici “Clipe de viaţă” de William Saroyan (în care a şi jucat în câteva reprezentaţii) şi “Somnul raţiunii” de Antonio Buero Vallejo, în care, jucându-l pe Goya, Cazimir Tănase face un rol de excepţie. Teatrul nostru a fost de altfel, singurul teatru din provincie cu care a colaborat Liviu Ciulei.

Teatrul de Păpuşi Baia Mare a fost înfiinţat în data de 1 iunie 1956, sub oblăduirea Teatrului Dramatic Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.