• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 August , 2014

Investiţii la trei blocuri ANL din Sighetu Marmaţiei

Primarul Ovidiu Nemeş a dat undă verde lucrărilor de efectuare a branşamentelor individuale la gaz pentru 3 blocuri ANL din cartierul Unirii. Astfel, 72 de locuinţe vor beneficia de branşamente individuale, cheltuielile pentru aceste lucrări fiind suportate de Primăria Sighetu Marmaţiei.

 
 

Edilul local s-a deplasat în teren pentru a verifica stadiul lucrărilor, pentru a se asigura că până la sosirea frigului acestea vor fi finalizate, dar şi pentru a sta de vorbă cu locuitorii din cartierul Unirii.

„Sunt 72 de locuinţe care s-au confruntat de-a lungul timpului, cu problema încălzirii, având centrale în comun şi pe combustibil solid, pe perioada sezonului rece, atunci când cheltuielile erau prea mari, existau acei rău-platnici, iar din păcate, cei care erau bun-platnici erau cei care sufereau cel mai mult. Decizia noastră a fost ca în acele locuinţe, respectiv în blocurile ANL, acolo unde avem ca şi posibilitate de intervenţie din bani publici să încercăm să îi ajutăm, făcând centrale individuale pe gaz pentru fiecare unitate locativă”, a punctat Ovidiu Nemeş.

 

Pe raza municipiului sunt 212 astfel de unităţi locative. Proiectul de introducere a gazului se va extinde pe viitor şi la alte locuinţe ANL.

„Avem o lucrare în derulare, proiectul nu se opreşte aici, vom continua şi pentru celelalte zone şi blocuri ANL din municipiu. Urmează în perioada următoare să evaluăm din punct de vedere financiar şi celelalte lucrări care trebuie făcute, în locurile unde avem această problemă şi unde, în fiecare iarnă, lucrurile degenerau, şi să încercăm o rezolvare a lor”, declară primarul Ovidiu Nemeş.

 

Cheltuielile pentru aceste lucrări sunt suportate de Primăria Sighetu Marmaţiei.

„Chiriaşii vor trebui să plătească doar taxe de branşare pentru fiecare apartament în parte, celelalte cheltuieli, tot ceea ce ţine de distribuţie şi instalaţii de încălzire, inclusiv cheltuielile necesare pentru achiziţia centralei individuale, vor fi suportate de primărie. Sigur, asta nu presupune o pierdere din partea primăriei, pentru că primăria, în momentul în care ANL-ul vinde apartamentul chiriaşului, îşi va recupera aceşti bani. Nu facem decât să credităm familii sighetene, pentru a le rezolva acestora problemele”, spune edilul local.

 

Locatarii sunt încântaţi de iniţiativa primăriei. Au suferit prea mult iarna de frig, spun aceştia.  

„Am discutat cu locatarii, sigur că toţi sunt mulţumiţi, datorită acelor neînţelegeri care apăreau mereu din cauza cotei de lemne pe care trebuia să o aducă fiecare locatar, iar vizavi de individualizarea pe gaz, sigur că există mulţumiri, pentru că omul va ajunge să plătească chiar cât vrea să consume. Nu există niciun inconvenient, mai ales ţinând cont de faptul că administraţia publică locală a suportat aproape toate cheltuielile, mai puţin taxa de racordare”, subliniază Gheorghe Zerni, inspector în cadrul Primăriei Sighet, la Biroul Spaţiu Locativ.

 

„Suntem de acord, ni se pare ok să fie încălzire cu gaz, e mult mai bine decât cu lemne, nu aduceau mulţi cota de lemne şi stăteam în frig, suportam toţi”- spune un locatar.

 

„Sperăm că va fi mult mai bine, iernile trecute au fost dezastruoase, pentru că nu toată lumea îşi făcea datoria şi s-a răbdat mult frig, s-a suplimentat cu energie electrică, dar a fost foarte scump” - spune un alt chiriaş ANL.

 

„În incinta celor trei blocuri ANL din cartierul Unirii sunt 72 de apartamente. Pentru acestea s-au încheiat contracte atât cu firmele de utilizare a gazelor, cât şi cu Berg Gaz, pentru extindere şi branşamente. Acestea vor beneficia, până la intrarea în sezonul rece, de încălzire pe combustibil lichid”.

Gheorghe Zerni, inspector în cadrul Primăriei Sighet, la Biroul Spaţiu Locativ

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.